Notícies i comunicats

13/05/2019

Com garantir la seguretat en la manipulació d'aliments

N'hem parlat al Girona Emprèn amb Ainhoa Callizo, experta en seguretat alimentària.

El passat 9 de maig Girona Emprèn va acollir la sessió Els autocontrols necessaris en establiments alimentaris, adreçada a persones emprenedores que gestionen negocis on es manipulen aliments.

La xerrada es va centrar en compartir informació rellevant sobre la normativa i obligacions relatives a la higiene dels productes alimentaris, què són i perquè serveixen els autocontrols, i la formació que han de rebre les persones que manipulen aliments, entre d’altres qüestions.

L’experta va insistir en la necessitat d’establir protocols d’actuació que compleixin la normativa vigent però sobretot que s’ajustin a les necessitats de cada negoci. L’ emprenedor/a al capdavant d’una fruiteria, d’una fleca, d’una cafeteria i qualsevol altra negoci que manipuli aliments, ha d’estar format i poder dur a terme els autocontrols obligatoris necessaris, i estar capacitat per donar instruccions a la resta de l’equip en cas de tenir persones assalariades al seu càrrec.

Les persones assistents van valorar molt positivament la sessió conduïda per Ainhoa Callizo, on es van poder plantejar i resoldre aspectes a l’entorn de la seguretat alimentària que cal tenir presents per arrencar amb bon peu negocis basats en la manipulació d’aliments.

 


 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)