Notícies i comunicats

15/05/2019

L'artista brasilera Vera Chaves Barcellos oferireix una conferència al Centre Cultural La Mercè

Dimecres 15 de maig, a les 19h. "La Imagen Transformada" proposa un recorregut per la trajectòria de l'artista centrada en l'ús múltiple de la fotografia des dels anys 70 fins a l'actualitat.

Dimecres 15 de maig, a les 19 h, l’artista Vera Chaves Barcellos oferirà la conferència La Imagen Transformada al Centre Cultural La Mercè. La conferència s’emmarca dins les activitats dedicades al País Convidat, organitzades per la Universitat de Girona, i que enguany és el Brasil.

La Imagen Transformada proposa un recorregut per la trajectòria de l'artista brasilera, centrada en l’ús múltiple de la fotografia des dels anys 70 fins a l’actualitat. Es mostraran les sèries d’autoria pròpia juntament amb el treball d’apropiacions de diverses fonts i manipulacions de la imatge fotogràfica a través de diferents mitjans.

Vera Chaves Barcellos (Porto Alegre, 1938). Finalitzats els seus estudis a Anglaterra i Holanda, als anys 60 es dedicà al gravat. Va ser becària del British Council, en el Croydon College (Londres, 1975), on estudià fotografia i la seva aplicabilitat en tècniques gràfiques. Participà a la Bienal de Venècia amb Tesarte (1976). És una de les fundadores de Nervo Óptico (1976-78), del Espaço N.O. (1979-82), i de la galeria Obra Aberta (1999-2002). Des dels anys 80 realitza instal•lacions multimèdies. L’any 2004 va crear una fundació que porta el seu nom tot fent una tasca de divulgació de l’art contemporani.

La conferència és d’entrada lliure i l’organitza el Departament d'Història de l'Art de la Facultat de Lletres de la UdG, amb la col·laboració de l’Escola Municipal d’Art.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)