Notícies i comunicats

16/05/2019

Uns 800 nens i nenes participaran en la 6a edició de la Jornada Esportiva Intercentres del barri del Pont Major

L'esdeveniment esportiu, que tindrà lloc demà a partir de les 9 h, forma part del projecte educatiu i solidari "Cursa contra la fam".

Demà, divendres 17 de maig, tindrà lloc la 6a edició de la Jornada Esportiva Intercentres del barri del Pont Major, en què participaran uns 800 nens i nenes de les escoles Carme Auguet i Fedac-Pont Major i de l’Institut Narcís Xifra i Masmitjà. L’activitat és una de les actuacions socioeducatives que impulsa el Pla Comunitari Construïm Ponts i que té com a objectiu fomentar la convivència, la cohesió social, els hàbits saludables i la dinamització socioeducativa d’aquest barri de Girona.

La jornada començarà a les 9.30 h amb la cursa llarga per a l’alumnat de 3r i 4t d’ESO. A les 11 h es farà l’acte d’obertura amb la participació de les direccions dels centres educatius i la sessió d’escalfament organitzada per un grup d’alumnat voluntari de batxillerat de l’Institut Narcís Xifra. Seguidament, a les 11.30 h tindrà lloc la cursa mitjana i petita per a l’alumnat de P3 a 2n d’ESO. En finalitzar l’acte els alumnes participants gaudiran d’un esmorzar saludable que ofererirà Caprabo, empresa col·laboradora en aquesta iniciativa solidària de les escoles del barri de Pont Major.

Per tercer any consecutiu, les tres escoles del barri de Pont Major participen conjuntament en el projecte internacional, pedagògic, solidari i esportiu “Cursa contra la fam”, que impulsa l’entitat Acción contra el Hambre (http://carreracontraelhambre.org/la-carrera/) amb l’objectiu de col·laborar en la prevenció, detecció i tractament de la desnutrició infantil en el món.

Tot l’alumnat dels centres educatius del barri prèviament han participat en un taller a l’aula de sensibilització i coneixement d’aquesta temàtica on han pres consciència i han posat en valor la importància de la igualtat, la justícia social, la llibertat i el respecte als drets humans i al desenvolupament sostenible.

La Cursa contra la Fam permet visualitzar a la ciutat la participació i el compromís dels més joves en la col·laboració amb causes solidàries, com ara la desnutrició infantil. A la cursa també hi participen 40 voluntaris i voluntàries estudiants de batxillerat de l’Institut Narcís Xifra i Masmitjà i mestres i professorat dels centres educatius del barri. Aquest any col·laborarà també en el projecte l’empresa Cal Industrial SA, ubicada a Pont Major.

L’any passat, amb la participació dels infants i joves del barri de Pont Major, es va aconseguir recaptar 2.567 € en el projecte educatiu i solidari de prevenció i tractament de la desnutrició infantil a la zona del sud d’Àfrica. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)