Notícies i comunicats

20/05/2019

La segona "Supernit a les biblioteques" a Girona es farà el divendres 31 de maig

L'activitat està impulsada pel Club Super3 i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya per promoure la lectura entre el públic infantil.

La segona edició de la “Supernit a les biblioteques” es farà el divendres 31 de maig. A Girona, hi participaran les biblioteques Antònia Adroher, Carles Rahola, Just M. Casero i Salvador Allende. Aquesta és una activitat organitzada pel Club Super3 i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya per promoure la lectura entre el públic infantil.

La “Supernit” és una aventura multitudinària, simultània i transmèdia per a nens i nenes de tot el territori. Per evitar que el Senyor de les Ombres doni vida al món real als malvats clàssics dels contes, la família del Super3 necessita que tots els nens i nenes de Catalunya vagin el 31 de maig, a les 20 h, a la biblioteca del seu poble o ciutat i uneixin la seva màgia positiva a la de la Matoll i la Nenúfar per aconseguir que els malvats tornin a les pàgines dels llibres.

L’activitat és gratuïta però l’aforament i és limitat i es recomana inscriure’s prèviament a la biblioteca triada. En algunes biblioteques es farà prèviament un taller en què s’ensenyarà les persones participants a fer-se les orelles èlfiques com a primer pas per aprendre a utilitzar la màgia positiva que necessitaran durant la Supernit. El 31 de maig, els i les súpers hauran de presentar-se en alguna de les biblioteques que participen en l’activitat una mica abans de les 20 h acompanyats d’una persona adulta. La Supernit tindrà una durada aproximada d’una hora.

La supernit

Més de 270 biblioteques públiques oferiran conjuntament aquesta activitat gratuïta gràcies a la col·laboració de la Diputació de Barcelona, la Diputació de Girona, el Consorci de Biblioteques de Barcelona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. L’edició de l’any passat, la primera, va ser tot un èxit, amb la participació de prop de 15.000 súpers i les seves famílies.

La Supernit és el colofó d’una de les històries creades pel Super3 i que s’ha començat a difondre al canal Super3, al web super3.cat, a l’aplicació de vídeo per a mòbils i tauletes del Super3 i a la televisió connectada. TV3 i el Departament de Cultura conjuguen, d’aquesta forma, el Super3 i les biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya, per treballar conjuntament el foment de la lectura entre el públic més jove. Aquesta activitat s’emmarca entre els objectius recollits al Pla de Lectura 2020.


 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)