Notícies i comunicats

22/05/2019

L'Ajuntament de Girona lliura els premis del concurs de punts de llibre i dels Jocs Florals de Primària

Més de sis-cents nens i nenes han assistit a l'esdeveniment aquest matí al Palau de Congressos de la ciutat.

L’Ajuntament de Girona ha lliurat aquest matí els premis d’una nova edició del concurs de punts de llibre i dels Jocs Florals de Primària. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha presidit l’acte, que ha tingut lloc al Palau de Congressos de la ciutat i al qual han assistit uns sis-cents nenes i nenes dels centre educatius de la ciutat.

Al concurs de punts de llibre, enguany s’han valorat especialment les creacions inspirades en l’arribada de l’home a la lluna, ja que fa 50 anys que Neil Armstrong va trepitjar la lluna per primer cop. Hi ha participat 1.021 treballs procedents de 24 escoles de la ciutat i s’han editat 3.500 punts dels tres primers premis.

Les persones guanyadores del cicle inicial han estat C. Sargatal, de l’escola Domeny (primer premi); B. Terciado, de l’escola Domeny (segon premi), i M. Droussi, de l’escola Montfalgars (tercer premi); i del cicle mitjà, M.Tobed, de l’escola Vedruna (primer premi); U. Puñal, de l’escola Marta Mata (segon premi) i L. Escribano, de l’escola Annexa-Joan Puigbert (tercer premi). El primer premi de cicle superior ha estat per a J. Aguilera, de l’escola Vedruna; el segon per a C. Carbonell, de l’escola Annexa-Joan Puigbert, i el tercer per a B. Bahaja del Centre d’Educació Especial Font de l’Abella.

Pel que fa als Jocs Florals de Primària, aquest any s’han presentat 355 composicions de 22 centres educatius de la ciutat. Els nens i nenes guanyadors de cicle inicial han estat P. Fusté i M. Jiménez, de l’escola Pla de Girona; X. Ábalos, de l’escola Bosc de la Pabordia; A. Pérez, de l’escola Domeny; G. Marqués, de l’escola Montjuïc, i L.Pérez de l’escola Les Alzines. En cicle mitjà, la Flor Natural ha estat per a J. Vidal, de l’escola Les Alzines; l’ Englantina ha estat per a C .Pi, de l’escola Les Alzines, i la Viola ha estat per a G. Pijoan, de l’escola Marta Mata. En prosa els guanyadors han estat C. Artero, de l’escola Domeny (primer premi), M. Ferrando, de l’escola Bosc de la Pabordia (segon premi) i T. Pastor, de l’escola Montfalgars (tercer premi). En cicle superior, la Flor Natural ha estat per a A. Vázquez, de l’escola Bosc de la Pabordia; l’Englantina ha estat per a N.Casadevall, de l’escola Migdia i la Viola ha estat per a A. Perales, de l’escola Domeny.

En prosa els guanyadors han estat E. Sanmartin, de l’escola Domeny (primer premi; M. Cuadrado, de l’escola Dr. Masmitjà (segon premi) i A. Roqueta, de l’escola Vedruna (tercer premi). Enguany el tema de la categoria de prosa era lliure.

L’alcaldessa, Marta Madrenas, ha felicitat els nens i nenes participants i els guanyadors per l’esforç i la creativitat demostrada amb els dibuixos i les composicions. Com acompanyament de l’acte, l’alumnat de l’escola Domeny de Girona ha ofert la representació del musical Mary Poppins.

El jurat dels Jocs Florals i dels punts de llibre està format per persones vinculades al món cultural, artístic i literaris de la ciutat i professionals de l’educació, les biblioteques, la Universitat de Girona i els Serveis Territorials d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya a Girona.
 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)