Notícies i comunicats

29/05/2019

Un total de 135 alumnes participen en la setena edició de la proposta educativa "Llegeix, càmera i... acció!"

L'objectiu de la iniciativa és potenciar el gust per la lectura dels joves fent que visquin les diferents etapes d'una producció audiovisual.

Un total de 135 alumnes de 4t d’ESO de l’institut Ermessenda de Girona, del FEDAC Sant Narcís de Girona i del FEDAC de Salt han participat a la setena edició de la proposta educativa “Llegeix, càmera i... acció!” amb la producció de 26 bibliotràilers. Ahir al matí els cinemes OCINE de Girona van acollir l’acte de cloenda de l’activitat, durant el qual es van projectar les propostes guanyadores.

El recurs educatiu “Llegeix, càmera i... acció!” està impulsat pels serveis educatius del Museu del Cinema i Biblioteques de Girona, amb la col•laboració dels cinemes OCINE. Des del setembre l’alumnat participant ha treballat per produir les peces audiovisuals i els centres educatius han seleccionat els setze millors projectes, que són els que es van visionar ahir.

La proposta educativa vol potenciar el gust per la lectura dels joves fent que visquin les diferents etapes d’una producció audiovisual (preproducció, producció, postproducció i difusió) gràcies a la lectura prèvia d’un llibre escollit per ells mateixos. De fet, la tria del llibre és el punt d'inici d'aquest projecte anual que se centra en l'elaboració d’aquest audiovisual que acaba amb la seva presentació i difusió pública.

El bibliotràiler basat en Por trece razones, de Jay Asher, fet per un grup d’estudiants del FEDAC de Salt, ha obtingut el premi al millor bibliotràiler de l’edició 2019. El premi a la millor producció ha estat per el grup d’alumnes del FEDAC Sant Narcís amb el bibliotràiler sobre el llibre Ciutats de paper, de John Green, i el premi per a la millor realització ha estat per al que estava basat en L’alquimista, de Paulo Coelho, realitzat també per un grup d’alumnes del FEDAC Sant Narcís.

Les mencions especials han estat el premi a la millor direcció artística per a Els jocs de la fam, el de millor adaptació per a Doubt, i el de millor caracterització per a Romeu i Julieta, tots tres de l’institut Ermessenda.

Totes les persones participants reben un diploma de participació i també entrades per als cinemes OCINE i cada centre participant rep un pack de cinc vals per Filmin, la plataforma de visionat de pel•lícules. El grup guanyador, a més, visitarà els estudis de TVGirona, on se’ls farà una entrevista en què podran explicar com ha estat l’experiència de traslladar a la pantalla la història del llibre i recomanar-ne la lectura.

Els bibliotràilers guanyadors es poden veure al canal de Youtube del Museu del Cinema.
 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)