Notícies i comunicats

29/05/2019

L'Ajuntament de Girona i l'empresa social De Pis en Pis engeguen un projecte d'habitatge col·laboratiu a la ciutat

La iniciativa va adreçada a persones grans que voldrien llogar una habitació amb l'objectiu principal de sentir-se acompanyades.

L’Ajuntament de Girona i l’empresa social De Pis en Pis han engegat un projecte d’habitatge col•laboratiu a la ciutat, després de mesos de treball conjunt. La iniciativa s’adreça a les persones grans de Girona i té com a objectiu principal que puguin tenir companyia unes hores al dia i, sobretot, que puguin estar amb una persona de confiança a les nits.

La idea és que aquestes persones grans lloguin una habitació del seu habitatge a una altra persona gran, a una persona adulta de qualsevol edat o a una persona jove, estudiant o treballadora. A més, podran rebre ajuda en algunes tasques de la llar i obtenir un petit ajut del lloguer de l’habitació.

La proposta està impulsada per l’empresa social De Pis en Pis (www.depisoenpiso.com/cohabitatge) a través d’una plataforma que posa en contacte persones que busquen i que ofereixen habitacions en pisos compartits. De Pis en Pis és una empresa social que ofereix solucions per un habitatge assequible i no especulatiu, amb més de quatre anys d’experiència. Girona serà la primera ciutat on porten a terme aquest projecte d’habitatge col•laboratiu per a la gent gran.

Les persones interessades en participar del programa es poden adreçar al Servei d’Atenció a la Gent Gran de l’Ajuntament de Girona o trucar al telèfon 972 227 814. A més, també es poden adreçar als serveis socials del seu barri, a l’associació Amics de la Gent Gran, als responsables del programa Sempre Acompanyats i als programes d’atenció a la gent gran de Creu Roja i de Càritas.
 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)