Notícies i comunicats

19/09/2016

S'inaugura l'exposició "#EfecteGezi, el poder transformador de l'art"

La mostra, que es podrà veure a l'avinguda de Ramon Folch, comença demà i s'allargarà fins al 9 d'octubre.

L’Ajuntament de Girona conjuntament amb l’Institut Català Internacional de la Pau organitzen l’exposició “EfecteGEzi, el poder transformador de l’art”, de la fotògrafa documentalista Oriana Eliçabe, que s’inaugurarà demà i que es podrà veure fins al 9 d’octubre a l’avinguda de Ramon Folch. 

A través del relat del que va succeir a Istanbul durant l’any 2013, l’exposició il·lustra com persones d’origen, cultura, formes de viure i pensament tan diversos com les que es van aplegar al parc Gezi poden aparcar les seves diferències i unir forces per protestar de forma no violenta contra una situació que consideraven injusta. En aquest cas, kurds, kemalistes, armenis, laics, musulmans, activistes del moviment LGBT, aficionats del Galasataray i del Besiktas i molts altres col·lectius van superar els antics antagonismes, estereotips i desconfiances mútues en unes protestes eminentment pacífiques que també es van caracteritzar per la seva creativitat. 

L’exposició, que consta de 16 retrats teatralitzats en gran format, ve acompanyada d’una peça audiovisual d’una durada de gairebé 25 minuts amb intervencions en turc, castellà i anglès, subtitulada al català. 

L’autora, Oriana Eliçabe (Argentina 1972), és fotògrafa documentalista, agitadora cultural i membre del col·lectiu Enmedio, que treballa combinant l’art i l’activisme social, des d’on coordina el TAF! (Taller d’Acció Fotogràfica), un taller de fotografia aplicada a la intervenció urbana en el qual es fomenta una actitud crítica cap els usos contemporanis de la fotografia i la seva relació amb la realitat social.  

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)