Notícies i comunicats

26/09/2016

L'Ajuntament de Girona presenta a Sant Narcís un nou projecte d'inclusió i de lleure a peu de carrer

El "Setembre jove" és una activitat que s'uneix a un seguit d'iniciatives com els educadors de carrer que té la voluntat de portar l'Ajuntament a peu de carrer per acostar-lo a la gent i que això pugui contribuir a la qualitat de vida en el conjunt del barri i en el benestar del gent que hi viu.

El barri de Sant Narcís de Girona, a partir del Centre Cívic, ha engegat aquests últims dies l’activitat “Setembre jove” adreçada a majors de 14 anys. Aquest innovador programa teixeix una línia de continuïtat a les activitats de l’educació en el lleure que l’Ajuntament de Girona ha programat en els Casals d’Estiu. A diferents punts del barri, i amb un treball fet des del carrer, s’han plantejat diferents activitats de dilluns a dijous en horari de matí i de tarda. Els professionals municipals que han desenvolupat aquest projecte són una educadora social del Centre Cívic i un integrador social extern. 

La primera tinenta d’alcaldia i regidora d’Igualtat, Drets Socials, Treball, Joventut i Seguretat de l’Ajuntament de Girona, Sílvia Paneque, ha dit que “aquesta és una iniciativa innovadora, a mode d’experiència en l’educació al carrer, per tal que la gent dels barris i, en especial, els joves i les joves tinguin vies de diàleg obertes de manera permanent amb el consistori, per tal de facilitar-los els recursos i suport del seu Ajuntament. Al final, el consistori és la casa de tots i totes i aquests programes ho evidencien i mostren amb claredat aquesta voluntat de l’Ajuntament”. 

Aquesta activitat promociona entre els joves accions formatives, de lleure i informació sobre recursos laborals, alhora que ha permès donar a conèixer a un grup elevat de nois i noies la programació municipal del curs 2016 i 2017. L’objectiu és desplegar programes, projectes i recursos, que els joves puguin utilitzar tant per involucrar-se en activitats que els puguin suposar un creixement personal en perspectives diferents. En especial, l’Ajuntament de Girona considera que fer conèixer les possibilitats dels Centres Oberts per a joves que s’hi puguin acollir ha estat una consecució important i una bona oportunitat per als joves i al barri. 

“El treball de carrer desenvolupat aquest mes de setembre a Sant Narcís demostra que els esforços fet des dels barris i sortint a parlar amb la gent, es creen llaços entre les persones professionals de l’Ajuntament i els joves que han pogut conèixer recursos que estan a les seves mans. Hi insisteixo en matèries tan importants com educació, formació o ocupació”, ha subratllat Sílvia Paneque. En aquesta iniciativa s’hi ha involucrat diferents departaments de l’Ajuntament com Igualtat, Drets Socials, Joventut o Ocupació i s’ha mostrat efectiva com a enllaç entre els mesos d’estiu i l’inici del curs escolar. 

El “Setembre jove” és un nou programa, que tindrà continuïtat i que s’estendrà al conjunt de la ciutat els pròxims anys, que ha permès entrar en contacte directe de carrer amb diferents joves i col·lectius de persones entre 14 i 18 anys, així com conèixer algunes problemàtiques vinculades a l’absentisme escolar o dificultats socioeconòmiques. Durant el juliol ja es van fer activitats al barri amb aquesta mateixa finalitat i des del SBAS es va fer una valoració molt positiva que ha permès repetir l’experiència durant aquest mes de setembre. 

El “Setembre jove”, ha manifestat Sílvia Paneque, “és una activitat que s’uneix a un seguit d’iniciatives com els educadors de carrer que té la voluntat de portar l’Ajuntament a peu de carrer per acostar-lo a la gent i que això pugui contribuir a la qualitat de vida en el conjunt del barri i en el benestar del gent que hi viu. L’Ajuntament és i treballa per als veïns. Amb el treball al carrer, aquesta voluntat queda palesa de manera claríssima”. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)