Notícies i comunicats

28/10/2018

Aquest diumenge es muntarà l'estructura provisional del nou pont del Dimoni

Les actuacions, que s'emmarquen dins les obres de reconstrucció de la passarel·la, comportaran un tall de circulació de vehicles al carrer del Riu Güell.

Aquest diumenge es muntarà el cindri, l’estructura provisional del futur pont del Dimoni. Aquesta és una de les actuacions centrals de les obres de reconstrucció de l’antiga passarel•la, ja que permetrà veure l’esquelet del pont. Actualment, les peces ja s’han muntat i el diumenge al matí es col•locaran en l’espai que han d’ocupar en el futur.

Aquests treballs comportaran el tall de la circulació de vehicles al carrer del Riu Güell, entre el passeig d’Olot i el carrer de la Mare de Déu dels Àngels, en sentit Fontajau, de les 8 a les 15 h. El trànsit es desviarà pel passeig d’Olot, la plaça de Montserrat i l’avinguda de Sant Narcís.

“Malgrat que som conscients que aquesta obra pot produir algunes afectacions, hem programat aquesta actuació un diumenge al matí per tal de minimitzar les incidències i les molèsties als veïns i veïnes de la ciutat. Amb la peça muntada, es podrà intuir per primer cop gran part del que serà el nou pont del Dimoni, ja que el cindri és com el motlle on han d’anar les pedres del pont”, ha explicat el tinent d’alcaldia i regidor d’Urbanisme, Activitats, Mobilitat i Via Pública, Joan Alcalà.

El cindri –altrament conegut com a cintra– és una bastida que sosté una volta o un arc en construcció fins que està posada la clau.

Les actuacions que es porten a terme al pont del Dimoni tenen com a objectiu la seva reconstrucció per recuperar un símbol d’identitat de Santa Eugènia i el pla de Girona, llargament reivindicat pels veïns i veïnes del barri. El pont es va desmuntar el juliol del 1968 i estava situat a l’extrem oest de l’actual plataforma del pont del Dimoni que serveix de cruïlla entre el passeig d’Olot, el carrer del Riu Güell i el carrer de la Mare de Déu de la Salut. La passarel•la es va utilitzar des de l’època medieval fins al s. XIX com el pas més segur que travessava el riu Güell.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)