Notícies i comunicats

12/11/2014

L'alcalde de Girona rep els responsables del projecte CAPS de Bluefields

El projecte, iniciat el 2002, consisteix a donar atenció en salut mental i addiccions al territori de la Regió Autònoma de l'Atlàntic Sud

Font: Ajuntament de Girona

L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i el regidor de Serveis Socials, Cooperació i Participació, Eduard Berloso, es va reunir ahir amb els responsables del projecte CAPS de Bluefields, el doctor Rubén Dávila, que n’és el coordinador, i la psicòloga Magaly Rodríguez. En la trobada, que va tenir lloc al despatx de l’alcalde, hi van participar també tres metgesses de l’IAS Santa Caterina que han realitzat estades de col·laboració en els darrers anys en aquest projecte. Durant la recepció, els responsables del projecte van explicar-ne el funcionament així com el context social, polític i econòmic de la ciutat de Bluefields, agermanada amb Girona des del 1987.

 

L’Ajuntament de Girona, des de l’any 2011, dóna suport, i participa conjuntament amb la Comunitat Terapèutica del Maresme i l’Institut d’Assistència Sanitària, al projecte de suport al CAPS de Bluefields, centre de referència de la Xarxa d’Atenció a la Salut Mental del municipi de Bluefields, i per extensió, de tota la Regió Autònoma de l’Atlàntic Sud, a Nicaragua.

 

Aquest projecte, iniciat l’any 2002, consisteix a donar atenció en salut mental i addiccions al territori de la Regió Autònoma de l’Atlàntic Sud, a través de diferents serveis com atenció ambulatòria, visites domiciliàries, centre de dia i una unitat de desintoxicació. També es fan visites a les comunitats més allunyades, així com un programa de prevenció de les drogues en totes les escoles i instituts del municipi.

 

En aquests moments, l'equip multidisciplinari del CAPS de Bluefields, compost per personal nicaragüenc, ha estat assumit pel MINSA (Ministerio de Salud de Nicaragua), i les instal·lacions i el manteniment, per l’alcaldia de Bluefields. Aquest fet en garanteix la continuïtat i el converteix en un referent a tot Nicaragua.

 

Tal com ha explicat el regidor Eduard Berloso, les aportacions de la cooperació “es destinen a ampliar la Xarxa d’Atenció a la Salut Mental per fer-la a arribar a les comunitats rurals del municipi de Bluefields, a incrementar l’abast del programa de prevenció de les drogues a les escoles de les comunitats rurals i a realitzar un estudi per a la futura creació d’una unitat de mitjana i llarga estada per a la deshabituació de persones afectades per addicions”.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)