Notícies i comunicats

19/11/2014

Professorat de Girona i de Xauen intercanvia experiències per sisè any consecutiu

Ahir al matí va tenir lloc l'acte de benvinguda als docents al Saló de Plens de l'Ajuntament de Girona.

Font: Ajuntament de Girona

La tinenta d’alcalde i regidora d’Educació i Esports, Isabel Muradàs, i el regidor de Serveis Socials, Cooperació i Participació de l’Ajuntament de Girona, Eduard Berloso, van presidir ahir al matí la recepció al professorat que ha format part de la sisena edició del projecte d’intercanvi i formació entre professors de Girona i de la localitat marroquina de Xauen. A l’acte de benvinguda, que va tenir lloc al Saló de Plens de l’Ajuntament de Girona, hi van assistir també el representant del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Francesc Vila; el president de l’entitat ECCIT, Òscar Montoya, i els representants de Xauen Abdelkadir Mohtal, tinent d’alcalde de Bab-Taza, i Jamal Mesbah, un dels professors que ha participat en l’intercanvi.

Un total de 24 persones de l’àmbit educatiu formal i no formal (mestres de diferents especialitats, professors, educadors socials i psicopedagogs) van participar a l’intercanvi a Xauen, que es va fer del 29 d’octubre al 2 de novembre. Des del 17 de novembre i fins al proper 23 de novembre, té lloc l’intercanvi a Girona, durant el qual es visitarà l’Institut Narcís Xifra, amb l’objectiu de conèixer la gestió dels diferents departaments del centre i els seus projectes educatius, i l’Escola Pericot, en la qual es podrà conèixer la gestió de les tutories i el projecte d’immersió lingüística.

“Aquests intercanvis impliquen compartir experiències educatives que ajuden a enriquir els nens i nenes”, va subratllar la regidora Isabel Muradàs. En la mateixa línia, el regidor Eduard Berloso va afirmar que els intercanvis de coneixements entre persones i cultures són “elements essencials per superar tòpics i prejudicis en un ciutat que sempre s’ha sentit molt acollidora” i va afegir que, des del Servei de Cooperació, hi ha la voluntat de “refermar i renovar la continuïtat d’aquest intercanvi formatiu”. El tinent d’alcalde de Bab-Taza, Abdelkadir Mohtar, es va pronunciar en el mateix sentit i va reiterar el compromís de Xauen per la continuïtat del projecte.

Des de l’any 2009 l’Ajuntament de Girona dóna suport a aquesta iniciativa de la Fundació Pau i Solidaritat, basada en un doble intercanvi, entre professorat de Girona i de la localitat marroquina de Xauen.
 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)