Notícies i comunicats

21/11/2014

Tret de sortida a la 6a edició del Projecte Rossinyol

L'acte inaugural tindrà lloc avui, a les 17.30 h, al Centre Cultural La Mercè.

Font: Ajuntament de Girona

Aquesta tarda (17.30 h), al Centre Cultural La Mercè, tindrà lloc la sessió inaugural del Projecte Rossinyol d’enguany, que, com a principal novetat, inclourà una prova pilot del projecte als barri de Font de la Pólvora i Vila-roja. L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, presidirà l’acte de benvinguda dels participants al projecte, acompanyat per la regidora d’Educació i Esports, Isabel Muradàs, i pel delegat del rector per a l’Acció Preuniversitària de la Universitat de Girona (UdG), David Brusi.

En l’acte inaugural hi assistiran també els 56 joves que participaran en l’edició d’enguany del projecte: 28 joves universitaris i universitàries i 28 estudiants d’educació primària i secundària. Aquests últims són alumnes nouvinguts que procedeixen de diversos centres de la ciutat. Durant el tret de sortida del projecte, es farà una dinàmica de coneixença entre mentors i mentorats. Les famílies dels estudiants, els educadors socials dels barris de Palau, Santa Eugènia, Pont Major, Vila-roja i Font de la Pólvora, professorat especialista en llengua, interculturalitat i cohesió social (LIC), directors i professorat implicat en el projecte seran presents també a l’acte d’aquesta tarda.

El Projecte Rossinyol és un projecte de mentoria que té com a finalitat afavorir la inclusió i la integració social de l’alumnat nouvingut mitjançant l'ús de la llengua i el coneixement de la ciutat. Es basa en el treball voluntari de l’alumnat universitari que fa de mentor/a i que acompanya al llarg del curs un alumne/a de l’institut o d’una escola de Girona.

Aquest projecte es desplega gràcies als compromisos i responsabilitats compartits entre la UdG, l’Ajuntament de Girona i els enllaços territorials (LIC, educadors socials, tècnics d’educació, responsables de centre educatius –tutors, tutors de l’aula d’acollida, mestres, etc.).
 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)