Notícies i comunicats

02/12/2014

Les guanyadores de la beca de vídeo mapping proposen un taller sobre la relació entre la dona i l'aigua

El passat estiu Carmen Platero (Vigo, 1976) i Teresa Martín (Madrid, 1971) van guanyar la beca de residència atorgada pel Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona en col+laboració amb el Festival Internacional de Mapping amb el projecte Aigües: espais, dona i aigua.

De cares a l'elaboració del vídeo mapping amb el que participaran en la propera edició del festival, han dissenyat un taller que convida als ciutadans a traçar un recorregut per espais de la ciutat en els quals la presència de l'aigua i la dona son determinants, com el micvé, espai ritual de la intimitat femenina; els Banys Àrabs, utilitzats en el passat per les monges caputxines com a bugaderia i la font de la plaça dels Lledoners, exemple de socialització entorn a l'aigua.

Durant els dies 18, 19 i 20 de desembre, les artistes obriran un diàleg amb els ciutadans per a compartir i reinterpretar aquests espais ja sigui des de la memòria o des de la vivència personal ja que plantegen el taller com un lloc de reflexió i de cocreació.

L'activitat tindrà lloc al Museu d'Història dels Jueus, els Banys Àrabs i l'espai públic, entre d'altres, i comptarà amb una part teòrica i una de pràctica en la qual els participants crearan un recull d'imatges videogràfiques que formaran part del projecte en el festival. Està adreçat a tots aquelles persones per a les quals l'aigua té un paper rellevant i que desitgin participar de forma activa en un projecte artístic.

TALLER
"Aigües: espais, dona i aigua"
A càrrec de Carmen Platero i Teresa Martín
18, 19 i 20 de desembre de 2014
Museu d'Història dels Jueus (Micvé), Banys Àrabs, Hotel Ciutat de Girona i espais públics de la ciutat
Inscripció gratuïta prèvia www.bolit.cat

PROGRAMA
Dijous 18 de 16 a 20 h
Museu d'Història dels Jueus (Micvé) i Banys Àrabs

Divendres 19 de 15 a 19 h
Hotel Ciutat de Girona i Centre Cultural la Mercè

Dissabte 20 de 10 a 14 h
Museu d'Història dels Jueus i espais públics de la ciutat  

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)