Notícies i comunicats

12/12/2014

Els Premis G! 2014 apleguen 400 persones del sector turístic gironí

La novena edició dels Premis G! de Turisme de les Comarques de Girona 2014, presidida per Artur Mas, president de la Generalitat ha reunit prop de quatre centes persones a l'Auditori Palau de Congressos de Girona autoritats, guardonats i premiats, representants del sector turístic i de l'hostaleria, i mitjans de comunicació internacionals i nacionals

El president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, ha clausurat la cerimònia dels Premis G!2014 adreçant unes paraules als assistents després de felicitar als guardonats, Mas ha remarcat que «el turisme és un pulmó fonamental d'activitat econòmica i també social al nostre país perquè ofereix feina a un gran nombre de persones». També, ha afegit que «si bé Catalunya no té recursos naturals minerals; el petroli del nostre país és el paisatge, i amb ell la nostra cultura». Per finalitzar el president de la Generalitat ha comentat que en les properes dècades el turisme anirà a més a tot el món i que el nostre pas té un gran potencial de cara el futur.

El president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Joan Giraut, ha remarcat en la seva intervenció que «a l'horitzó del Patronat de Turisme està el rejoveniment de les marques Costa Brava i Pirineu de Girona amb un conjunt de productes diferenciats que tinguin un valor afegit». Segons Giraut aquest horitzó ha de tenir la innovació constant com a eix vertebrador.

Per la seva banda, l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha comentat que «a la ciutat de Girona se sublimen gran part dels valors que fan que la destinació sigui una potència turística i que cal fer una reivindicació profunda del que representa el turisme per la ciutat»

En el decurs de la cerimònia de lliurament de premis també es va atorgar un guardó especial a Pere Duran, exdirector general del Consorci de Turisme de Barcelona, i es va tenir un record per al desaparegut empresari hostaler Climent Guitart.

La novena edició dels Premis G! ha comptat amb el suport i la col·laboració de l’Ajuntament de Girona i de la Caixa, i amb una actuació de la companyia d’acròbates de circ Olimpo’s Brothers, vinguts especialment des de Marsella.

 

Llistat de guardonats dels Premis G! 2014

«IX premi G! Xiquet Sabater i el projecte empresarial» a l’Associació Cuina de l’Empordanet. (foto1)

«IX premi G! Josep Pujol i Aulí a la tasca professional» a Josep Maria Martín, professional del sector de les agències de viatge de la Costa Brava, que no ha assistit a l’acte per qüestions de salut i en el seu lloc ha recollit el guardó el vicepresident de l’Associació Catalana d’Agències de Viatge, Jordi Martí. (foto2)

«III premi G! especial Jordi Comas i Matamala» a Narcís Coll i Frigola, empresari hostaler de la Costa Brava. (foto3)

«IX premi G! de comunicació de les comarques gironines, en la categoria de mitjans escrits», a la periodista nord-americana Anne Z. Cooke de l’agència Tribune Content Agency, que no ha assistit a l’acte per motius professionals d’agenda.

«IX premi G! de comunicació de les comarques gironines, en la categoria de mitjans audiovisuals», a Pere Puigbert pel documental Anima Naturae. (foto4)

«III premi G! de comunicació de les comarques gironines, en la categoria de mitjans digitals», a la periodista britànica Eddi Fiegel per la publicació de la guia Costa Brava Travel Guide al portal del diari nacional The Telegraph. (foto5)

«V premi G! de recerca Yvette Barbaza» al millor treball de recerca a la proposta de projecte titulat «Geografies del Souvenir», d’Olga Taravilla i Azahara Cerezo (foto6). Tanmateix es concedir un accèssit al projecte «Ruta de les avantguardes: Cadaqués – Tossa de Mar», de Marc Manzano i Xavier Llobet. (foto7).

Font: Premsa
Patronat de Turisme Costa Brava  Girona

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)