Notícies i comunicats

16/12/2014

Les Fires de Sant Narcís guanyen el Premi ARC a Millor Programació Musical de Festa Major de Catalunya

L'Associació de Representants, Promotors i Manàgers de Catalunya va lliurar ahir al vespre els guardons que premien la música en directe al país

Font: Premis ARC

L’Associació de Representants, Promotors i Manàgers de Catalunya va lliurar ahir al vespre el Premi ARC a Millor Programació de Festa Major 2014 a les Fires de Sant Narcís de Girona. Aquest guardó reconeix “el valor de la feina feta fins ara i, molt especialment, en aquesta darrera edició de les Fires, en què han primat la qualitat de les propostes, la varietat d’estils i la diversificació de públics i espais per consolidar les Fires com l’aparador musical de tardor de Catalunya”, ha remarcat la tinenta d’alcalde i regidora d’Ocupació i Empresa, Marta Madrenas. Els Premis ARC reconeixen la indústria musical del directe al país.

En l’edició d’aquest any de les Fires de Sant Narcís, es van consolidar els cinc escenaris musicals de la ciutat: la Copa, la plaça de Sant Feliu, l’Auditori de Girona, l’envelat de la plaça de Miquel de Palol i l’Espai Copeta. L’esplanada de la Copa va ser la protagonista dels concerts més multitudinaris de les Fires de Sant Narcís 2014 i va veure passar artistes reconeguts en l’àmbit nacional i internacional com Txarango, Jeff Mills, Chambao, Pungle Lions o Zebda, La plaça de Sant Feliu, en un format més reduït, també ha vist passar aquest 2014 intèrprets destacats del panorama nacional com els cantants Joan Colomo i Sanjosex o el grup Quico El Cèlio, El Mut i el Noi de Ferreries.

L’Auditori de Girona, espai consagrat de l’escena musical catalana que l’any passat va rebre el Premi ARC al Millor Programació de Teatre o Auditori, va ser escenari de les actuacions destacades de la soprano Patricia Petibon, la cantant Niña Pastori, Sílvia Pérez Cruz&Refree o la banda de pop Love of Lesbian. L’envelat de la plaça de Miquel de Palol, amb una proposta festiva i de festa major, va acollir les actuacions de les millors orquestres del panorama nacional, com la Maravella, la Selvatana o La Principal de la Bisbal. Mereix una menció especial la programació musical infantil que es programa a la Copa durant la franja diürna, en el que s'anomena Espai Copeta, i que aquest any ha comptat amb les actuacions de Reggae per Xics, de The Penguins; País de Cotó, i Diver-Kids, de l'Orquestra Di-versiones.

Les Fires de Sant Narcís s’han imposat a les Festes de Martorell, a les Festes de Lleida i a la Festa de les Santes de Mataró en el guardó de Millor Programació de Festa Major. Entres els premiats en les altres categories cal destacar el guardó per la sala La Mirona, de Salt, que ha guanyat el Premi Arc a la Millor Programació de Sala de Concerts. A més, tres dels grups que van actuar durant l’edició d’enguany de les Fires, Love of Lesbian, Txarango i Hotel Cochambre, han guanyat respectivament els premis a Millor Gira per Teatres i Auditoris Catalans, Millor Gira per Festes Majors de Temes Propis i Millor Gira per Festes Majors de Grups de Versions o Tribut.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)