Notícies i comunicats

17/12/2014

Un pessebre tradicional donarà la benvinguda als visitants de l'Ajuntament de Girona durant el Nadal

L'obra, elaborada per l'Associació de Pessebristes de Girona, es podrà veure a l'entrada del consistori fins després de Reis

Font: Ajuntament de Girona

L’Ajuntament de Girona tindrà, per segon any consecutiu, un pessebre a l’entrada del consistori durant les festes de Nadal. Mentre que l’any passat es va instal·lar un pessebre modern, fet amb cubs, enguany s’ha optat per un pessebre tradicional i popular. Igual que en l’any anterior, la instal·lació ha estat possible gràcies a la coordinació i elaboració de l’Associació de Pessebristes de Girona i a la col·laboració dels tècnics de Dinamització del Territori i de les brigades municipals.

El pessebre d’enguany s’ha representat enmig d’un paisatge d’hivern amb muntanyes, poblets, camins i rierols i s’hi han utilitzat materials diversos com el guix, el suor, el bruc, la farigola o la molsa, “tal com és típic i en tenim costum al nostre país”, ha explicat la tinenta d’alcalde i regidora d’Ocupació i Empresa, Marta Madrenas, que ha afegit que està “convençuda” que el pessebre de l’Ajuntament “és ja una atracció més del Nadal a la ciutat”. L’obra d’aquest any representa, potser més que mai, el pessebre que descrivia Joan Amades quan deia que “entenem per pessebre la representació plàstica i objectiva del naixement de Jesús mitjançant la disposició d’un país vist de manera panoràmica”.

Aquest any s’ubicarà, també a l’entrada del consistori, una imatge dels tres Reis d’Orient amb una bústia perquè els infants que ho desitgin hi puguin dipositar les seves cartes.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)