Notícies i comunicats

03/07/2019

L'Escola Municipal d'Humanitats se suma a la commemoració de l'Any Brossa amb l'espectacle "Joan Brossa: Poemes de revolta"

La proposta, que consistirà en un recital poeticomusical de Lluís-Anton Baulenas, tindrà lloc demà, a les 21 h al claustre del Centre Cultural la Mercè.

L’Escola Municipal d’Humanitats se suma a la commemoració de l’Any Brossa amb l’espectacle “Joan Brossa: Poemes de revolta”. La proposta tindrà lloc demà dimecres 3 de juliol a les 21 h, i s’inscriu dins del cicle de Poesia al claustre.

Enguany es commemora el centenari del naixement de Joan Brossa, poeta en majúscules que entenia la creació poètica com quelcom que anava més enllà de qualsevol convencionalisme. El Centre Cultural la Mercè, a través de l’Escola Municipal d’Humanitats, se suma a les activitats de l’Any Brossa amb el recital poeticomusical “Joan Brossa: Poemes de revolta”, una proposta escènica de Lluís-Anton Baulenas en homenatge a Joan Brossa que comptarà amb Mònica van Campen, Gemma Deusedas, Oriol Tramvia i Lluís-Anton Baulenas.

Durant la vetllada es podrà gaudir d’una selecció de poemes de l’Antologia de poemes de revolta (1943-1978). Al costat del Brossa de la màgia, dels poemes visuals, de l'striptease, hi ha tota la producció poètica basada en el seu compromís social i polític. Són poemes rabiosos, plens de fe en el futur, però alhora plens de sentiment de vergonya i d'impotència davant la injustícia en els quals no es descuida tampoc la crítica a la poesia "obrera" de l'època: "Protestem, però amb imaginació", diu. Cal descobrir l'altre Brossa.

Es tracta de la primera de les sessions del cicle Poesia al claustre, que tindrà lloc al claustre de La Mercè els dimecres 3, 10 i 17 de juliol, a les 21 h. Enguany és la segona edició del cicle que, com a novetat, incorporarà un servei de bar i tapes a partir de les 20 h.

Ho organitza l’Escola Municipal d’Humanitats i l’entrada és lliure.
 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)