Notícies i comunicats

03/12/2019

La Butaca Jaume Casademont d'aquesta tardor proposa un debat al voltant dels lideratges

La conferència "Lideratge i autoritat", a càrrec de Daniel Gamper, obre el cicle demà, dimecres 4 de desembre, a La Mercè.

Demà, dimecres, 4 de desembre, a les 19 h, comença una nova edició de la Butaca Jaume Casademont a l’Auditori del Centre Cultural La Mercè. Enguany, amb el títol “Lideratges, poder i revolta”, la Butaca girarà entorn de l’essència i evolució del concepte de lideratge, de la seva actual percepció i dels mecanismes del poder en el segle XXI. La conferència inaugural “Lideratge i autoritat” anirà a càrrec de Daniel Gamper. La segona i tercera sessió, el dimecres 11 i 18 de de desembre, seran dues converses: “Lideratges al segle XXI”, entre Íngrid Guardiola i Míriam Díez, i “El poder concentrat o la dissolució del poder”, entre Marina Garcés i Guiomar Rovira. Les tres sessions seran presentades i conduïdes per l’escriptor i periodista Josep Maria Fonalleras.

Què entenem per un líder? A què corresponen els lideratges actuals, especialment en el camp de les tendències estètiques, dels gustos musicals, de les influències actitudinals? I si el lideratge fos “antidigital”? Aquestes són algunes preguntes que es plantejaran i buscaran resposta a la Butaca.

Aquest, ja clàssic, projecte sorgit de la col·laboració entre la Fundació Jaume Casademont, l’Escola Municipal d’Humanitats i la Universitat de Girona proposa unes jornades de reflexió i debat sobre assumptes que ens atenyen com a ciutadans i ciutadanes del present i del futur, seguint el format de xerrades i de taules rodones amb diversos pensadors i pensadores, crítics i analistes.

L’edició d’enguany, dedicada a pensar la definició del concepte de lideratge, continua en la línia dels últims anys, des que, al 2017, es va reformular el format, apostant per una major proximitat amb el públic assistent. L’edició de la Butaca del 2018 va proposar un debat sobre les controvèrsies que genera l’anomenada Intel·ligència Artificial i la del 2017, una reflexió i un debat sobre el nou model social resultant del canvi d’era i que portava per títol “Quina era serà? Del col·lapse digital cap a un nou model social”. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)