Notícies i comunicats

07/09/2015

Joshua Redman inaugurarà el 15è Festival de Jazz de Girona

El saxofonista californià, un dels més importants de la seva generació, farà un concert únic a l'Estat que marcarà l'inici de la seva gira europea.

El saxofonista nord-americà Joshua Redman inaugurarà el 15è Festival de Jazz de Girona amb un concert únic a l'Estat espanyol que també marcarà l'inici de la seva gira europea. Ho farà amb un trio completat pel contrabaixista noruec Ole Morten Vågan i pel bateria Jordi Rossy, un dels membres més il·lustres i internacionals de la comunitat jazzística catalana. El concert se celebrarà diumenge 13 de setembre a la Sala de Cambra de l'Auditori de Girona i donarà el tret de sortida a una nova edició del certamen, que s'estendrà fins al 26 de setembre i comptarà amb actuacions tan destacades com Ramon Prats Quartet, Pau Figueres i Marco Mezquida & Manel Fortià Duet, entre d'altres.

Joshua Redman és, sense cap mena de dubte, un dels saxofonistes nord-americans més importants dels últims 25 anys. Fill del també saxofonista de jazz Dewey Redman, Joshua va guanyar als 22 anys el prestigiós Thelonius Monk International Jazz Saxophone. Era l'època en què el californià acabava d'aterrar a la vibrant escena jazzística de Nova York -després de graduar-se a Harvard- on va començar a coincidir amb brillants músics de la seva generació com Brad Mehldau, Mark Turner, Roy Hargrove i Jordi Rossy, i també amb d'altres més experimentats com Pat Metheny o Charlie Haden.

Hores abans del concert inaugural hi haurà una cercavila que anunciarà l'arribada d'aquesta nova edició del festival. Serà a les 12.30 h del mateix diumenge 13 de setembre i estarà protagonitzada per LaDinamo, una marching band especialitzada en música funk que es desplaça en bicicletes.

Trobareu tota la informació a: www.festivaldejazzdegirona.com

 

Joshua Redman Trio

Jazz d’autor / EUA
13/09 < 20:00h
Auditori de Girona (Sala cambra) Preu 15€

Joshua Redman, saxos
Ole Morten Vågan, contrabaix
Jordi Rossy, bateria
www.joshuaredman.com

LaDinamo

13/09 < 12:30h
Itinerant
www.ladinamo.cat  

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)