Notícies i comunicats

11/06/2014

Finalitzen quatre nous projectes escollits als Pressupostos Participats dels Barris del 2013

Es tracta de l'habilitació d'un espai lliure situat al costat de l'Escola de Montjuïc, de la supressió de barreres arquitectòniques al carrer de Maluquer Salvador i de l'adequació del parc infantil del Grup Torre Gironella i divendres s'acabarà també la guingueta-bar per als veïns de Fontajau

Font: Ajuntament de Girona

Es tracta de l’habilitació d’un espai lliure situat al costat de l’Escola de Montjuïc, de la supressió de barreres arquitectòniques al carrer de Maluquer Salvador i de l’adequació del parc infantil del Grup Torre Gironella i divendres s’acabarà també la guingueta-bar per als veïns de Fontajau

Recentment s’ha acabat l’execució de tres projectes que es van escollir en la consulta dels pressupostos participats dels barris del 2013 i que estaven pendents de realitzar. Concretament, es tracta de l’habilitació d’un espai lliure situat al costat de l’Escola de Montjuïc, de la supressió de barreres arquitectòniques al carrer de Maluquer Salvador i de l’adequació del parc infantil del Grup Torre Gironella.

Dilluns van acabar les obres de l’habilitació d’un espai lliure situat al costat de l’Escola de Montjuïc com a zona verda de lleure tant per als nens i nenes que van a l’escola com per a la resta de veïns i veïnes del barri de Montjuïc. S’han anivellat i condicionat dues feixes de terra properes a l’escola, amb una superfície aproximada d’uns 600 m², i s’hi han col·locat cinc taules i dues papereres. Amb aquesta actuació també s’ha millorat l’aparcament que s’utilitza per l’escola. “El mateix dia d’acabar l’obra els veïns ja estaven fent servir l’espai, cosa que demostra la necessitat i l’interès que tenia per al barri aquest nou equipament. L’objectiu de l’execució d’aquests projectes a partir dels resultats dels pressupostos participats és precisament poder satisfer aquestes demandes veïnals”, ha explicat el regidor d’Urbanisme i Activitats de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas.

Un altre dels projectes del 2013 que ha finalitzat recentment ha estat el del barri de l’Eixample, d’eliminació barreres arquitectòniques en dos punts del carrer de Josep Maluquer i Salvador, concretament a la cruïlla amb la travessia de la Creu i a la cantonada amb el carrer del Cardenal Margarit.

També van acabar fa uns dies les obres d’adequació del parc infantil situat al Grup Torre Gironella. Les actuacions dutes a terme han estat tancar els jocs infantils, reomplir de grava el parc i reparar la pavimentació de l’entorn. Aquest va ser el projecte més votat a la consulta dels pressupostos participats de l’any passat al barri de Torre Gironella juntament amb la substitució de la tanca metàl·lica de la pista de bàsquet del barri que ja es va realitzar fa uns mesos. “Tal com hem anat anunciant repetidament, preveiem anar executant tots els projectes sorgits del 2013 en les properes setmanes i posar-nos a treballar en els projectes escollits en els pressupostos participats dels barris d’aquest any al més aviat possible”, ha ressaltat el regidor de Serveis Socials, Cooperació i Participació, Eduard Berloso.

Pel que fa a la guingueta que van proposar instal·lar els veïns i veïnes de Fontajau al costat de la zona esportiva de l’avinguda de l’Amical Mauthausen a la consulta de l’any passat, l’obra acabarà aquest divendres i “estarà a la seva disposició per a la festa del barri que celebren per Sant Joan, tal com ens havien demanat les entitats del barri”, ha assegurat el regidor Carles Ribas.

Part d’aquesta actuació està inclosa en el marc dels pressupostos participats dels barris 2013. Es tracta d’un edifici format per cinc anelles estructurals sobre solera de formigó armat. En un extrem, el més proper a la via pública, hi ha l’accés principal a l’espai interior i a l’accés als serveis higiènics. A l’altre extrem hi ha l’accés a la zona de magatzem de la guingueta. Les tres obertures laterals fan de barra de servei.

Aquesta setmana s’inicia de tres projectes més

Aquesta setmana també han començat dues obres més dels pressupostos participats del 2013 que tenien com a objectiu eliminar barreres arquitectòniques. Per un costat, al barri de Domeny-Taialà ha començat la construcció d’una rampa que unirà la carretera de Sant Gregori amb el carrer d’Adri. Es tracta d’un projecte plurianual perquè els veïns i veïnes van decidir destinar el pressupost assignat al barri del 2013 i una part del pressupost del 2014, concretament 16.576 €, per a aquesta iniciativa. Per un altre costat, el projecte més votat al barri del Mercadal el 2013 preveu millorar tot el carrer de davant de l’església, des de la cantonada amb el carrer de l’Obra fins al carrer de les Hortes i ampliar la vorera per suprimir les barreres arquitectòniques. S’executaran uns accessos adaptats fins a l’església aixecant els llambordins a nivell de la vorera per facilitar així tota l’accessibilitat des del carrer de l’Obra al carrer de les Hortes i des de la plaça de Santa Susanna a l’Església del Mercadal. Està previst que les obres durin entre dos i tres mesos i, per aquest motiu, l’entrada a l’església, provisionalment, serà pel lateral.

Finalment, aquesta setmana també ha començat l’arranjament de les Escoles de Campdorà per optimitzar la utilització d’aquest equipament per part dels veïns i veïnes del barri.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)