Notícies i comunicats

13/06/2014

Un centenar d'alumnes dels centres educatius del Pont Major participen en activitats d'acompanyament socioeducatiu

Avui a les 17.30 h es farà la festa de final de curs dels diversos projectes que tenen lloc al barri a l'auditori del Centre Cívic.

Un centenar d’alumnes de les escoles Carme Auguet i FEDAC Pont Major i de l’institut Narcís Xifra i Masmitjà han participat durant aquest curs escolar 2013-14 en activitats d’intervenció socioeducativa que l’Ajuntament de Girona i institucions com la Fundació Príncep de Girona (FPdGI) i Càritas Diocesana de Girona han desenvolupat en el territori amb el suport del Servei Educatiu del Gironès del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

La cloenda d’aquest curs tindrà lloc avui, a 2/4 de 6 de la tarda, a l’Auditori del Centre Cívic Pont Major. Durant l’acte s’inaugurarà l’exposició sobre el treball socioeducatiu que s’està duent a terme amb l’alumnat de primària i secundària del barri, una mostra que reflecteix el treball en xarxa, multidisciplinari i socioeducatiu a la zona. Posteriorment els responsables dels recursos socioeducatius del barri lliuraran els diplomes de fi de curs als infants i adolescents participants de les activitats, com a reconeixement a la seva dedicació i compromís.

A l’acte de cloenda hi assistirà la tinenta d’alcalde i regidora d’Educació i Esports de l’Ajuntament, Isabel Muradàs, que ha assenyalat que “amb aquestes actuacions s’incideix en la importància de treballar les habilitats personals dels menors, de fer un reforç escolar, de fomentar la pràctica de l’esport i el treball d’hàbits saludables per a la millora de l’èxit escolar i el desenvolupament del propi infant i adolescent”. També assistirà a la cloenda el director dels Serveis Territorials del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya a Girona, Albert Bayot, i la directora general de la Fundació Príncep de Girona, Mònica Margarit.

Les activitats d’intervenció socioeducativa que s’han portat a terme aquest curs són les següents: el projecte Taller d’Èxit Escolar, de l’Ajuntament de Girona; el Projecte Pigmalió, de la Fundació Príncep de Girona en col·laboració amb Càritas Diocesana i la Fundació Sergi; el Centre Obert Infantil i l’Espai Jove-Centre Obert Adolescent, gestionat per Suara Cooperativa, i el Servei d’Intervenció Educativa (SIE), de Càritas Diocesana.

Aquests recursos s’emmarquen en les actuacions que impulsa el programa comunitari “Construïm ponts”, que compta amb l’estreta col·laboració dels centres educatius de la zona (INS Narcís Xifra i Masmitjà i les escoles Carme Auguet i FEDAC Pont Major) i el suport de l’equip professional del Servei Educatiu del Gironès del Departament d’Ensenyament de la Generalitat. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)