Notícies i comunicats

16/06/2014

Del 26 al 29 de juny el Festival Ludivers convertirà Girona en un planeta juganer

El Festival de les cultures de la imaginació "Ludivers" omplirà de propostes lúdiques el Barri Vell i el Mercadal.

Font: Ajuntament de Girona

L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont; el regidor de Serveis Socials, Cooperació i Participació, Eduard Berloso, i el director del festival, Claudi Yoldi, han presentat aquesta tarda el Ludivers, el festival de les cultures de la imaginació, que se celebrarà a Girona del 26 al 29 de juny. Aquesta nova proposta se suma també als festivals inclosos dins la marca Girona Ciutat de Festivals.

El festival s’estructura a través d’un sistema solar lúdic, format per una sèrie de planetes temàtics: el juganer, l’imaginari, el click&dit, l’històric, l’articiència i l’ecoconstruïm. Cadascun d’ells acull un món lúdic: el dels jocs, el de la imaginació i la narració, el de les noves tecnologies aplicades a l'educació i el joc, el de la recreació del passat, el de l'art i la divulgació científica i el de la joguina. Tots ells seran apadrinats per personalitats catalanes que són bandera de la creativitat, l'emprenedoria i el joc (veure programa).

Segons l’alcalde Carles Puigdemont “el Festival Ludivers és un gran argument per quedar-se aquests dies a Girona” ja que converteix la ciutat “en un planeta juganer”, ha afegit. El regidor Eduard Berloso ha destacat en el seu discurs l’ampli ventall del públic al qual s’adreça el festival, on “es proposen activitats i tallers per totes les edats”. Finalment, Claudi Yoldi (director del festival i president de l’entitat Ludus Mundi) ha remarcat que no només “es tracta de venir a jugar, que en sí ja és cultura i educació, sinó que a més a més hem afegit la part artística i la part científica”. El Ludivers està impulsat i organitzat per l’Ajuntament de Girona i l’entitat Ludus Mundi.

Podeu descarregar-vos el programa d’activitats des del següent enllaç web.

 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)