Notícies i comunicats

18/06/2014

L'Escola Municipal d'Art estrena l'emaDisseny, una nova proposta educativa de disseny

El període d'inscripcions per a la programació de cursos 2014-2015 s'iniciarà el 20 de juny i s'allargarà fins al 7 de setembre (i fins al dia d'inici de curs en el cas d'EmaDisseny)

L’Escola Municipal d’Art començarà el nou curs el dilluns 15 de setembre amb la voluntat de consolidar-se com a centre de referència quant a la formació artística de la ciutat. En aquest sentit, una de les principals novetats del curs vinent és l’estrena d’una nova proposta educativa: els estudis en disseny (emaDisseny). D’aquesta manera, es completa el projecte educatiu del centre amb les cinc línies de treball següents: emaDisseny, emaArt, emaXics, tallers i monogràfics.

El període d’inscripcions per a les diferents activitats programades per al curs 2014-2015 començarà demà passat, dia 20 de juny, i finalitzarà el 7 de setembre. Demà, a més, es farà la festa final de curs 2013-2014, en la qual es presentarà aquesta programació i es farà una jornada de portes obertes al centre. Aquestes activitats, que començaran a les 18.30 h al Centre Cultural La Mercè, culminaran amb un berenar amb tot l’alumnat de l’escola i amb les actuacions del Mag Jordi i La Paya S.A.
 

Nous estudis emaDisseny [Inscripcions fins al dia d'inici de curs!]

L’escola enceta el curs vinent els estudis d’emaDisseny, orientats a aquells estudiants, a partir dels 16 anys, que tinguin inquietuds creatives, iniciativa i ganes d’explorar. Que vulguin descobrir un concepte del disseny ampli i generalista, sense entrar en especialitzacions. Alumnes que vinguin a l’escola per esbrinar la seva afinitat en els diversos camps creatius vinculats a l’art i el disseny.

Amb els estudis d’emaDisseny es vol que l’alumne adquireixi uns coneixements teòrics fonamentals, mitjançant l’assignatura de Referents, en el camp de l’Estètica i la Història de l’Art i el Disseny. Es potenciarà, també, el treball dels estudiants en les habilitats en dibuix, en llenguatge gràfic i en la realització de projectes creatius. Alhora, un dels eixos importants serà l’ús de les eines informàtiques vinculades a l’àmbit del disseny.

Per poder portar a terme aquests estudis disposarem d’un professorat vinculat al món professional en els diferents camps del disseny i l’art per tal que la formació sigui dinàmica, realista i ajustada a la realitat professional.
 

emaArt, emaXics, tallers i monogràfics

Una altra proposta és emaArt, una formació transversal que inclou l’aprenentatge bàsic de les diverses disciplines artístiques com ara pintura, escultura, gravat, fotografia, vídeo, etc. Aquesta formació es complementa amb estudis teòrics i històrics vinculats a l’art i el treball relacionat amb el desenvolupament de projectes artístics i la seva exhibició.

Al igual que emaDisseny, els estudis d’emaArt es distribueixen en dos anys acadèmics i, després de finalitzar-los, s’obtindrà una titulació pròpia de l'Ajuntament de Girona que acredita aquests coneixements.

La línia de treball pensada per als més joves de l'escola –a partir dels 6 anys- és emaXics, orientada a introduir-los en el llenguatge visual i plàstic mitjançant tres àrees de treball principal: el color, el dibuix i el volum.

Finalment, hi ha l’oferta tradicional dels tallers artístics, de durada anual o semestral, i que permeten l’accés a una disciplina artística des d’un nivell inicial a un nivell avançat. L’escola, per al proper curs, ofereix tallers de ceràmica, dibuix, escultura, fotografia, gravat, pintura i tapís.

Cal destacar, com a novetats dels tallers artístics, el taller anual “Dibuix model viu”, que portarà a terme el professor Vicenç Huedo, i la proposta del taller “Escultura Matins”, amb el professor Tomàs Pons.

La darrera opció de cursos són els monogràfics, que acullen propostes singulars per descobrir altres disciplines artístiques o artesanals. Aquesta formació té una durada més reduïda i intensa.

Pel proper any els monogràfics programats són: Fabricació de paper a mà; Gravat, tipografia i llibre d’artista, enquadernació; Introducció a la il·lustració digital; Pintura, moviment i mirada; Iniciació a la joieria; Dibuix del natural, i L’art tèxtil en la creació contemporània.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)