Notícies i comunicats

20/06/2014

Les inscripcions als casals d'estiu de l'Ajuntament de Girona augmenten un 25% respecte del 2013

Aquest 2014 s'ha arribat a la xifra de 3.110 inscripcions per a les activitats d'esport i de lleure.

Font: Ajuntament de Girona

Un cop tancat el període d’inscripcions per al conjunt d’activitats d’esport i de lleure que formen part de l’oferta de casals d’estiu municipals, s’ha arribat a la xifra de 3.110 inscripcions. Aquesta dada representa un increment del 24’9% respecte de les places que es van ocupar l’any passat i suposa el màxim històric de participants des que es va posar en marxa el programa, l’any 2005.

La tinenta d’alcalde i regidora d’Educació i Esports, Isabel Muradàs, ha explicat com en aquesta nova edició del programa de Vacances “ens hem adaptat molt més a la situació actual i a la necessitat de les famílies, tal com calia fer” i ha posat en relleu el model de treball “ja que s’organitza conjuntament amb les entitats i això fa que es generi una participació molt activa”. D’altra banda, la regidora de Joventut, Roser Urra, ha explicat que una de les novetats més importants d’aquest 2014 ha estat la possibilitat d’inscriure’s a les activitats només durant una quinzena, “flexibilitzant així l’oferta i adaptant-la a la necessitat de les famílies” ha explicat. En aquest sentit, de les 44 activitats programades, 17 oferien la possibilitat aquesta possibilitat i han rebut 255 inscripcions.

Juntament amb la possibilitat de participar a les activitats durant quinze dies, un altre dels factors que ha estat determinant per a l’augment de les inscripcions d’aquest estiu ha estat l’increment del 30’4% de les beques concedides per l’Ajuntament de Girona. De les 582 beques que es van donar el 2013 s’ha passat a les 759 beques atorgades aquest 2014.

L’opció derivada del model de gestió del Programa de Vacances municipal, segons la qual s’opta per la col·laboració amb associacions ciutadanes, genera la possibilitat que aquestes entitats contractin laboralment els seus monitors. Gràcies a aquest fet, el 2014 el programa ha possibilitat la realització d’un total de 380 contractes laborals per als joves de la ciutat.

Cal destacar que els casals d’estiu inclosos a l’oferta municipal estan organitzats per 23 entitats de la ciutat, a més de tres equipaments municipals com són l’Espai Marfà, el Museu del Cinema i la Xarxa de Centres Cívics. Les entitats participants són les següents: AD’IS Iniciatives Socials; Agrupament Escolta i Guia Pare Claret; Agrupament Escolta i Guia Sant Narcís; Associació Gironina de Teatre; AMPA Font de l’Abella; Associació Batibull; Associació Casal Infantil Santa Eugènia; Associació Cultura S/N; Associació de Dansa, Ball i Esport; Associació de Veïns del Pla de Palau; Associació E2; Associació Social Esqueix; Ateneu Juvenil, Cultural i Naturalista; Càritas Diocesana de Girona; Casal Infantil i Juvenil de Taialà; CESET; Club Atlètic Sant Ponç; Club Bàsquet Esportiu Sant Narcís; Fundació Esplai Girona; Girona Club Hoquei; PES Salesians Girona; Uni Girona Club de Bàsquet, i Xirois.  

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)