Notícies i comunicats

23/06/2014

"Girona resisteix" recrearà els fets de la Guerra de Successió a la ciutat del 27 al 29 de juny

Les jornades, organitzades per l'entitat Miquelets de Girona, neixen amb motiu de la commemoració del Tricentenari i hi participaran més de 130 recreadors històrics

Font: Ajuntament de Girona

Els propers 27, 28 i 29 de juny Girona serà l’escenari d’una recreació històrica sobre la Guerra de Successió. “Girona resisteix!” agruparà més de 130 recreadors històrics que participaran en la que serà la recreació més gran que es farà sobre la Guerra de Successió a Catalunya en el marc de la commemoració del Tricentenari. L’Ajuntament de Girona col·labora en l’organització de l’esdeveniment, que ha estat impulsat per l’entitat Miquelets de Girona.

La conferència “La Guerra de Successió a la ciutat de Girona”, a càrrec de Francesc Xavier Hernández Cardona, Xavier Rubio i Francesc Riart, i la presentació del llibre Soldats, guerrers i armats dels Països Catalans donaran el tret de sortida a les jornades el proper divendres 27, a partir de les 20 h, a l’auditori del Centre Cívic del Barri Vell – Mercadal.

El dissabte 28, a partir de les 19 h als carrers del Barri Vell, i el diumenge, a partir de les 12.30 h a l’esplanada de La Copa, tindran lloc les dues recreacions de les batalles. A banda d’altres activitats complementàries, durant tot el cap de setmana s’instal·larà un campament d’època barroca a La Copa. Gràcies a les recreacions històriques, es reviurà la història dels fets de Girona: l’entrada de les tropes austriacistes l’octubre de 1705, el setge borbònic reeixit de 1710 i el setge austriacista no reeixit de 1712. En el marc de les jornades “Girona resisteix” es presentarà el Regiment de la Ciutat, una entitat agermanada amb els Miquelets de Girona; es faran diverses desfilades, i es farà una jura de bandera tal com es feia a l’època el dissabte, a les 13 h, a la plaça del Vi.

Malgrat que el projecte neix aprofitant la celebració del Tricentenari aquest 2014, la voluntat dels organitzadors es dotar-lo de continuïtat i afegir un caire més cultural i divulgatiu dels esdeveniments programats en les properes edicions.

Podeu consultar més informació al web www.miqueletsgirona.cat.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)