Notícies i comunicats

20/06/2014

Una trentena d'infants sahrauís arriben diumenge a la ciutat de Girona

Els nens i nenes, provinents dels camps de refugiats de Tindouf, estaran acollits per famílies gironines durant tot l'estiu

El proper diumenge, dia 22 de juny, arribaran a la ciutat una trentena d’infants sahrauís que s’estaran tot l’estiu a la zona de Girona, la Garrotxa i el Pla de l’Estany. L’arribada està prevista a les 15 h al pavelló de Fontajau i els rebrà la tinenta d’alcalde i regidora d’Educació i Esports, Isabel Muradàs. A tota la demarcació arribaran una vuitantena de nens i nenes provinents dels camps de refugiats sahrauís de Tindouf, on es troba la daira de Farsia, ciutat agermanada amb Girona des de l'any 1997.

Un any més, l'Associació Catalana d'Amics del Poble Sahrauí (ACAPS – Girona), amb la col·laboració de l'Ajuntament de Girona i d’altres ajuntaments gironins, organitza el programa "Vacances en Pau”. Els nens i nenes que vénen a la ciutat de Girona viuen en campaments de refugiats en unes condicions molt dures derivades del conflicte polític.

Al llarg de l’estiu estaran acollits per famílies, participant en la seva vida diària, convivint i intercanviant experiències amb els infants de la ciutat. Amb aquest programa, els infants tenen la oportunitat de millorar, encara que només sigui per dos mesos, les seves condicions de vida a través de revisions mèdiques completes, visites als especialistes i la possibilitat d'una intervenció quirúrgica, si fos necessària. També suposa per a ells rebre una alimentació equilibrada i la possibilitat de conèixer aquelles coses que només saben que existeixen a través dels llibres, com poden ser platges, muntanyes i rierols.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)