Notícies i comunicats

25/06/2014

Presentació del Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona (FITAG) 2014

Del 26 al 30 d'agost

Font: Diputació de Girona

(Font: Diputació de Girona)
Aquest matí, quan falten exactament dos mesos perquè comenci, s'ha fet la presentació oficial de la 14a edició del Festival Internacional de TeatreAmateur de Girona (FITAG) en el seu escenari principal, el pati de la Casa deCultura de Girona.
El proper FITAG, patrocinat per la Diputació de Girona amb el suport de laCasa de Cultura i l'Ajuntament de Girona, tindrà lloc del 26 al 30 d'agost del 2014. Com ja és tradició, s'ubicarà en diferents escenaris de la ciutat i gaudirà, a més, de la complicitat de diversos municipis gironins que formen part de la xarxa FITAG Municipis. Com a novetat d’enguany, a la llista d’escenaris habituals del festival s’hi incorporen el Centre Cultural La Mercè i el centre cívic Barri Vell de Girona.
Els encarregats de presentar aquesta edició del FITAG han estat el vicepresident de la Diputació de Girona, Xavier Soy; la tinenta d'alcalde de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Girona, Marta Madrenas; el director del FITAG, Martí Peraferrer, i el director accidental de la Casa de Cultura de
Girona, Lluís Freixas.

Intercanvis internacionals. L'aspecte més destacat del FITAG 2014 és l'impuls que es dóna als intercanvis internacionals, que ja fa mesos que s'estan organitzant. La idea és arribar a la celebració de la 15a edició del FITAG plantejant una nova etapa basada en la cultura teatral de la
glocalització, amb la qual es pugui intercanviar coneixements i recursos d’anada i tornada entre els àmbits local i internacional.
En aquesta línia s'ha pronunciat el vicepresident de la Diputació, Xavier Soy, «el FITAG és un magnífic Festival de referència que genera activitat econòmica a Girona i al seu entorn, i que és obert al món».
Per la seva banda Marta Madrenas ha reafirmat el suport de l'Ajuntament de Girona al FITAG amb l'objectiu de «seguir apostant per la marca “Girona, Ciutat de Festivals” i convertint la cultura en una part imprescindible del patrimoni de la ciutat».

Multiculturalitat. En l'edició d'aquest any el Festival ha volgut esdevenir un instrument per al foment de la cultura comunitària; per això, el fil conductor escollit ha estat el de treballar a l'entorn de la integració, la cooperació i la multiculturalitat. Així és com Martí Peraferrer, director del FITAG, presenta l’edició del FITAG 2014: «El FITAG vol acostar-se a la immigració i als col·lectius més desafavorits i enviar el missatge que el teatre i la cultura de casa nostra també són per a ells.»
Així, l'espectacle inaugural, que tindrà lloc el dimarts 26 d’agost, a les 19 h, al Teatre Municipal de Girona, el protagonitzarà el col·lectiu teatral Afrogironins, els quals, amb la col·laboració especial del Cor Àkan, estrenaran Carícies de pedres i aigües. És una obra creada especialment per a l'ocasió i amb un missatge de positivisme que mostra que l'escenari i el teatre també poden ser
un pont per a la integració de les cultures i un lloc en el qual refugiar-se quan la vida quotidiana no ens somriu.
L'espectacle es podrà tornar a veure al Teatre Municipal de Girona l'endemà, el dimecres 27 d'agost, a les 19.30 h.
Durant la roda de premsa d’avui, s’ha pogut tastar en directe una breu representació d’aquesta particular proposta teatral.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)