Notícies i comunicats

27/06/2014

La Policia Municipal de Girona investiga un engany a la ciutat de Girona

El presumpte autor hauria demanat diners per patrocinar xerrades ofertes per la Policia Municipal de Girona

Els agents de la Secció d’Investigació i Seguretat de la Policia Municipal de Girona han rebut informació d’un engany que s’està duent a terme a la ciutat de Girona. 
L’alerta l’ha aixecada un ciutadà afectat el qual ha informat que ha rebut una trucada per una falsa campanya de seguretat. En concret, l’engany consisteix en presentar un campanya de prevenció per a la seguretat vial i la violència envers la dona que, suposadament, s’hauria de fer als col·legis de Girona. Per avalar la credibilitat de la campanya s’ha utilitzat el nom de la Policia Municipal de Girona.
El forma de procedir consisteix a demanar diners en nom de la policia i confirmar el pagament a través del compte bancari. La víctima rep un correu electrònic amb una factura proforma on apareix la imatge corporativa d’una empresa i un número de compte corrent per a la confirmació.
Arran d’aquesta denúncia, els agents de la Policia Municipal de Girona han obert una investigació per esclarir els fets i identificar el presumpte autor. De moment les gestions que s’han fet apunten cap a un home que ja té antecedents per fets similars.
La Policia Municipal de Girona vol posar en alerta a les víctimes potencials d’aquest engany i posar sobre avís que en cap cas demanen diners ni patrocinadors a canvi de cap activitat professional. En cas de dubte, s’aconsella adreçar-se a la seu de la Policia Municipal al c/Bernat Bacià núm. 4 de Girona o trucar al telèfon 972 419 092.
 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)