Notícies i comunicats

03072014

Un operatiu conjunt de la Policia Municipal de Girona i els Mossos permet detenir 8 persones per 24 delictes d'estafa

Una caixera d'un centre comercial amb col·laboració amb set persones més podrien haver estafat uns 30.000 euros.

Els agents d’investigació de la Policia Municipal de Girona i la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la comissaria de Girona, van detenir entre els dies 30 de juny i 1 de juliol vuit persones com a presumptes autores de diversos delictes d’estafa en un centre comercial de Girona

El dia 18 de juny, el cap de vendes d’un centre comercial de Girona va denunciar una de les seves treballadores, la senyora Alícia S.D, de 25 anys i veïna de Salt. El motiu de la denúncia era per diverses estafes en la línea de caixa, lloc on ella treballava.

Els fets es van destapar el dia 2 d’abril quan el cap de vendes va ser alertat per l’encarregat de la secció d’informàtica que trobava a faltar un producte i que aquest no havia estat venut. Quan es van revisar les imatges es va poder comprovar que una parella agafava el producte i es dirigia a la caixa on es trobava Alícia S.D i aquesta no li cobrava el producte. Davant aquest fet es va fer una revisió exhaustiva que va permetre comprovar que la caixera havia participat en 23 estafes més amb la col•laboració de set persones que l’ajudaven a “treure” els productes.

El modus operandi era idèntic en tots els casos, els col•laboradors passaven per la línia de caixa on hi havia treballant la senyora Alícia S.D, pagaven objectes de poc valor (en moltes ocasions es tractava de càpsules de cafè) i s’emportaven la resta dels objectes sense abonar-los.

El dilluns dia 30 de juliol, els agents van saber que la senyora Alícia S.D iniciava la seva jornada laboral i al cap de poc entraven a l’establiment dos dels col•laboradors de la caixera. Davant aquest fets, els agents de la Policia Municipal de Girona i els Mossos van posar en marxa un dispositiu per poder detenir in fraganti aquestes persones. Es va comprovar que els dos homes van entrar al local i van agafar dos productes de valor superior a 2.000 euros i van passar per la línea de caixa sense pagar-los. Una vegada a l’exterior del centre comercial els agents de la Policia Municipal van detenir Francisco Javier F.E de 31 anys i veí de Salt i Ignacio E.S, de 39 anys i veí de l’Escala. També van detenir la caixera.

Els agents de la Policia Municipal i els mossos van continuar la investigació que els va portar a detenir els altres col•laboradors en l’estafa: Ricardo I.R, de 32 anys i veí de Salt, Josue J.R de 27 anys i veí de Girona, Alba C.R, de 30 anys i veïns de Girona, Luana Mònica P, de 28 anys, veïna de Girona i el senyor Soufian B.T, de 25 anys i veí de Girona, tots ells com a presumptes autors de diversos delictes d’estafa.

Els agents van recuperar part del material sostret, però la investigació no es dóna per tancada a l’espera de poder constatar si s’haurien comès altres estafes.

Els detinguts passaran avui dijous 3 de juliol a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona.
 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)