Notícies i comunicats

07/07/2014

Els Cinc Dits d'una Mà homenatgen Xesco Boix amb un concert a l'Espai Marfà

L'espectacle es farà el 9 de juliol a les 19 h, pocs dies abans que es compleixen 30 anys de la mort del cantant i animador infantil

Font: Ajuntament de Girona

En el marc de la seva programació d’estiu l’Espai Marfà acull el concert per a públic familiar d’Els Cinc Dits d’una Mà que es farà el 9 de juliol a les 19h. Els Cinc Dits d’una Mà són una formació pionera en l’àmbit l’animació infantil a Catalunya que tornen als escenaris després de prop de 30 anys. En aquest concert homenatjaran Xesco Boix, membre de la formació original i impulsor del col•lectiu, i també al seu principal inspirador, el referent de la cançó folc nordamericana Pete Seeger.

Els Cinc Dits d’Una Mà són Xesco Boix (que va morir el 21 de juliol de 1984, ara fa 30 anys), Àngel Daban, Toni Giménez, Lluís M. Panyella i Noè Rivas. Van ser i són cinc cantants-animadors per a la mainada, que treballaven i actuaven de forma individual, però que alhora, per iniciativa de Xesco Boix, van crear aquest col•lectiu l’any 1980 i van actuar junts en una vintena d’ocasions. Entre d’altres, van actuar a les Festes de la Mercè de Barcelona, a les Fires de Sant Narcís de Girona, a les Santes de Mataró i al Congrés Popular de Cultura Catalana. El 1984 va morir Xesco Boix, però l’Àngel Daban, en Toni Giménez, en Lluís M. Panyella i en Noè Rivas van seguir plegats dos anys més.

En aquests anys, van editar junts el llibre-cançoner “Els cinc dits d’una mà” (Publicacions de l’Abadia de Montserrat) i el disc “Som de pas” (Audiovisuals de Sarrià). L’any 2009 van rebre el Premi “Reconeixement Infància” de la Generalitat de Catalunya, de mans de la consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila. Els quatre components, ja sense Xesco Boix, s’han mantingut actius als escenaris fins a l’actualitat; Àngel Daban, Toni Giménez i Noè Rivas de forma individual, i Lluís M. Panyella, des del 1990 amb Maria-Josep Hernàndez (Grup d’Animació La Bicicleta), i alhora biògrafs de Xesco Boix.

L’inici oficial d’aquesta nova etapa va tenir lloc al Centre Artesà Tradicionàrius de Barcelona el passat 31 de maig.

Per descarregar imatges:
https://www.dropbox.com/sh/snhpujkb8itl2u3/AAAd71XGMaU_pgwIXRXUMHLYa

Per a més informació de l’activitat consulteu la pàgina web o truqueu al 972 010 009.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)