Notícies i comunicats

08/07/2014

Comunicat en relació amb el servei de Wi-Fi GOWEX a Girona

El contracte amb la companyia per a l'explotació de la xarxa Wi-Fi de Girona finalitza dilluns vinent

El 15 de juliol del 2011 es va adjudicar el contracte per explotació de la xarxa Wi-Fi de Girona a l’empresa GOWEX, malgrat que el servei es va posar en funcionament i es va presentar públicament l’octubre del mateix any. El contracte, que es va fer per tres anys prorrogables, establia que GOWEX pagaria a l’Ajuntament de Girona un cànon anual de 55.000 euros en concepte d’amortització i manteniment de la infraestructura, una quantitat que l’empresa ha abonat al consistori durant aquests tres anys.

La infraestructura de la xarxa Wi-Fi a la ciutat la va crear l’Ajuntament gràcies a les subvencions del Pla de Barris de la Generalitat de Catalunya, de la Diputació de Girona i del pla Zapatero del 2010. Un 50% de la xarxa es destina a ús públic i l’altre 50% a ús municipal (serveis municipals diversos, com videovigilància, control semafòric, comunicació de les estacions de Girocleta, etc.). Després d’avaluar diferents alternatives per explotar el tant per cent de la xarxa que es destina a ús públic, es va decidir adjudicar aquesta explotació a través d’un concurs obert i GOWEX va guanyar-lo ja que va ser l’única empresa que oferia el servei de Wi-Fi lliure i gratuït per l’usuari i que complia amb la directiva de la Comissió del Mercat de Telecomunicacions. GOWEX es basava en els enllaços patrocinats, que eren gratuïts per l’usuari però patrocinats per un anunciant.

El contracte per a l’explotació de la xarxa Wi-Fi de Girona amb l’empresa GOWEX finalitza dilluns vinent, dia 14 de juliol. Arran dels últims esdeveniments ocorreguts en aquesta companyia, l’Ajuntament de Girona ha decidit que no prorrogarà el contracte amb l’empresa. “La voluntat de l’Ajuntament de Girona és seguir donant el servei a la ciutadania i per això ara mateix estem estudiant fórmules per fer-ho possible fins que es convoqui un nou concurs”, ha explicat la tinenta d’alcalde i regidora d’Hisenda i Règim Interior, M. Àngels Planas.

Girona compta amb una xarxa de 166 punts Wi-Fi. Des del 2011, el servei ofert per GOWEX ha registrat 58.035 usuaris i, prenent com a referència el mes de maig passat, la mitjana de sessions diàries ha estat de 1.897.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)