Notícies i comunicats

10/07/2014

La Policia Municipal inicia una campanya per evitar les distraccions durant la conducció

En els propers dies es durà a terme a la ciutat una campanya centrada en disminuir l'accidentalitat motivada per distraccions al volant

La campanya és una més de les que habitualment es fan per reduir la sinistralitat a les vies urbanes i per conscienciar els conductors i conductores de la necessitat d’adquirir bons hàbits en la conducció. Per aquest motiu, els controls es fan ostensibles i articulats de forma que serveixin per crear consciència a les persones que exerceixen males praxis durant la conducció.
Aquest ha estat el motiu per encetar, a partir de dilluns 14 de juliol, una acció específica per controlar les distraccions motivades per l’ús d’aparells de telefonia mòbil i de GPS. La base normativa en la qual s’emmarca la iniciativa es troba desenvolupada en els articles 18.1 del Reglament General de Circulació que prohibeix circular amb un vehicle utilitzant pantalles visuals incompatibles amb l'atenció permanent a la circulació, i 18.2 del Reglament General de Circulació on també queda prohibit conduir utilitzant dispositius de telefonia mòbil o qualsevol altre sistema de comunicació que requereixi la utilització manual del conductor. En aquest sentit, el regidor de Seguretat, Mobilitat i Via Pública, Joan Alcalà, recorda que “les distraccions al volant són una de les principals causes de sinistralitat, conscients d’això, la Policia Municipal se suma a les campanyes preventives que afavoreixin la conscienciació de bones praxis durant la conducció ”.
Al llarg dels mesos de març, abril i maig del 2014, la Policia Municipal ja va efectuar altra campanya, en aquella ocasió de controls preventius de velocitat. El resultat final va ser: 17.876 vehicles controlats amb 693 conductors denunciats. Durant els dies que duri l’actual campanya es faran controls estàtics en diversos punts de la ciutat.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)