Notícies i comunicats

14/07/2014

Ampliació de places als cursos d'EmaXics I i EmaXics II

Les inscripcions segueixen obertes i en els dos cursos hi ha places lliures

Els cursos EmaXics I i Ema xics II dobla les places ofertades inicialment. Les inscripcions segueixen obertes i en els dos cursos hi ha places lliures.

La proposta emaXics planteja ampliar i enriquir l’oferta educativa pensada per als més joves.L’EMA ofereix la possibilitat d’enriquir la formació en arts plàstiques als alumnes de 6 a 16 anys, amb una formació de cultura visual i plàstica que complementi el treball en aquest camp que es du a terme en els estudis obligatoris i així facilitar el coneixement de les diverses disciplines artístiques.

Entenem que l’ensenyament de la pràctica artística és transversal i per aquesta raó la docència es fonamenta en tres àrees principals de treball: el dibuix, el color i el volum.

En totes tres disciplines es donaran les bases i la formació per interpretar, representar i entendre l’entorn immediat. S’afavorirà i potenciarà la capacitat de mirar i apreciar el món que ens envolta d’una manera creativa, imaginativa i artística.

El professorat d’emaXics en funció dels grups i les activitats seran la Clara Gassiot i en Quim Corominas.

En l’àrea del color es treballaran els coneixements del llenguatge visual i plàstic lligats amb les tècniques (seques i humides) més properes a la pintura. S’assoliran els coneixements bàsics de la teoria del color, les mescles substantives i les relacions cromàtiques.

En la de dibuix es donaran les bases per a la representació graficoplàstica, es treballaran conceptes com encaix, proporció, perspectiva, llum, etc. i s’afavorirà una metodologia de treball mitjançant diversos exercicis pràctics per propiciar la capacitat d’expressar-se mitjançant aquest llenguatge plàstic.

En la del volum es dotarà l’alumnat de la capacitat d’entendre i representar el volum a partir del treball amb diferents materials i tècniques escultòriques (fang, guix, talla, modelatge, etc.)

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)