Notícies i comunicats

03/03/2017

La V Jornada de l'Esport Femení "Fes un pas per l'esport" es farà el proper 12 de març a Girona

La jornada tindrà lloc de 9.30 h a 13.30 h a la plaça de Catalunya, la plaça de Calvet i Rubalcaba, la plaça de Salvador Espriu i la llera del riu Onyar i s'hi preveu una assistència de més d'un miler de persones.

Font: Ajuntament de Girona

 Aquest matí la tinenta d’alcaldia i regidora d’Educació i Esports, Isabel Muradàs; el diputat d’Esports de la Diputació de Girona, Carles Salgas, i la coordinadora territorial de l’Institut Català de les Dones, Fina Surina, han presentat les activitats programades per celebrar el Dia Internacional de les Dones. A l’acte també hi han assistit nombroses entitats i esportistes. 

Una de les activitats centrals es farà el dia 12 de març, quan tindrà lloc la V Jornada de l’Esport Femení “Fes un pas per l’esport”, que se celebrarà a la plaça de Catalunya, a la plaça de Calvet i Rubalcava, a la plaça de Salvador Espriu i a la llera del riu Onyar. S’hi preveu una assistència de més d’un miler de persones. Per altra banda, el dia 10 de març hi haurà la lectura de la declaració institucional i les conferències de la Jornada Dona i Esport a Girona, que es faran a l’edifici de la seu de la Generalitat de Catalunya a la ciutat. 

“L’Ajuntament de Girona fa temps que treballa per posicionar la ciutat com un referent de l’esport femení, col·laborant o implicant-se en l’organització d’esdeveniments adreçats a les dones per tal de visualitzar l’esport femení”, ha remarcat la tinenta d’alcaldia i regidora d’Educació i Esports, Isabel Muradàs, que també ha volgut destacar que “s’està treballant amb un pla estratègic pel foment de l’esport femení a la ciutat que suposarà un augment del nombre d’esdeveniments i activitats”. 

Els principals objectius de l’acte són potenciar la pràctica de totes les disciplines esportives i crear un espai de visualització, d’iniciació i de reconeixement; trencar estereotips envers algunes disciplines esportives considerades “no femenines”; destacar la pràctica esportiva com un espai de transmissió de valors individuals i col·lectius; reflexionar sobre els beneficis de la pràctica esportiva, els hàbits alimentaris i la qualitat de vida, i donar a conèixer aquelles esportistes destacades perquè es converteixin en un referent quant a valors i experiències per a altres esportistes. 

La jornada comptarà amb 19 disciplines esportives, entre les quals s’incorporen aquest any els escacs, el paddle surf, el ciclisme i el jujutsu. Aquests esports s’afegiran als ja presents en les edicions anteriors i a activitats paral·leles com sessions d’harmonia, entrenaments d’altra intensitat, activitats d’iniciació, tornejos o exhibicions. Com a cloenda, els alumnes d’EUSES faran una dansa amb la qual convidaran a tothom a participar. 

Jornada Dona i Esport a Girona 

Durant l’acte també s’han presentat les conferències de la Jornada Dona i Esport a Girona, que tindrà lloc el divendres 10 de març, a les 16 hores, a la Sala Carles Rahola de l’Edifici de la Generalitat a Girona. El propòsit d’aquesta jornada és poder fer una anàlisi de l’evolució de la participació femenina als Jocs Olímpics del 1920 fins a l’actualitat i les dades referents a la pràctica esportiva federada de les dones a Catalunya. Dones i homes relacionats amb els esports d’aigua explicaran en primera persona quin ha estat el seu recorregut fins arribar a assolir l’excel·lència esportiva i de quina manera concilien, els uns i les altres, les seves vides amb l’exigència que requereix l’esport d’alt nivell. 

Mitjançant la conferències i la taula participativa d’aquesta jornada es pretén establir estratègies i diferents maneres de treballar per assolir més activitat per part de les dones, per tal d’evolucionar cap a la plena igualtat. La jornada començarà amb la lectura de la declaració institucional del Govern en relació amb el Dia Internacional de les Dones, a càrrec de Bet Fernández, entrenadora olímpica de natació sincronitzada. 

Totes les activitats estan organitzades conjuntament per l’Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona i la Generalitat de Catalunya, compten amb la col·laboració de més de 20 entitats i es podran seguir a través de Twitter amb els etiquetes #EsportFemení17 i #DonaiEsport.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)