Notícies i comunicats

16/02/2018

La VI Jornada de l'Esport Femení es farà el proper 11 de març a Girona

L'esdeveniment se celebrarà a la plaça de Salvador Espriu, a la plaça de Calvet i Rubalcaba, a la llera del riu Onyar, al passeig de General Mendoza i a la plaça de Catalunya.

Aquest matí la tinenta d’alcaldia i regidora d’Educació i Esports de l’Ajuntament de Girona, Isabel Muradàs; el vicepresident segon i diputat de Cooperació Local i Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Girona, Fermí Santamaria; la representant territorial de l’Institut Català de les Dones, Fina Surina; el representant territorial de l’Esport de la Generalitat de Catalunya a Girona, Josep Pujols, i la coordinadora de la jornada, Olga Praderas, han presentat la sisena edició de la Jornada de l’Esport Femení de Girona, que tindrà lloc el proper 11 de març a la ciutat. 

Les activitats se celebraran entre les 9.30 i les 13.30 h, a la plaça de Salvador Espriu, a la plaça de Calvet i Rubalcaba, a la llera del riu Onyar, a la plaça de Catalunya, i com a novetat d’aquest any, i a causa de l’elevat nombre de disciplines esportives, també s’hi ha afegit el passeig del General Mendoza. Per altra banda, el dia 9 de març a la tarda tindrà lloc la lectura del manifest institucional del Dia Internacional de les Dones i se celebrarà la 1a Trobada de debat “Dona un pas per l’esport: trencant estereotips”. 

La tinenta d’alcaldia i regidora d’Educació i Esports, Isabel Muradàs, ha destacat la importància d’aquesta iniciativa que vol demostrar que “l’esport femení té un gran potencial”. També ha volgut remarcar “l’aposta clara de l’Ajuntament per aconseguir fer abaixar la taxa d’abandonament de l’esport per part de les dones en determinats moments de la vida”. En la mateixa línia, el diputat de Cooperació Local i Territorial i Sostenibilitat, Fermí Santamaria, ha volgut destacar que “s’ha de seguir treballant perquè l’esport femení estigui al nivell del masculí”, alhora que ha remarcat que “la dona és un pilar bàsic de la nostra societat i que cal que la seva situació sigui reconeguda i normalitzada”. 

Els principals objectius de la jornada són potenciar la pràctica de totes les disciplines esportives i crear un espai de visualització, d’iniciació i de reconeixement; trencar estereotips envers algunes disciplines considerades “no femenines”; destacar la pràctica esportiva com a espai de transmissió de valors individuals i col·lectius; o reflexionar sobre els beneficis de la pràctica esportiva, els hàbits alimentaris i la qualitat de vida, entre altres. 

La jornada comptarà amb 21 disciplines esportives, tres més que l’any passat, pensades per a totes les edats amb l’objectiu que es pugui fer un tastet de totes les disciplines ofertades. Els tres esports que se sumen a l’edició d’enguany són el tennis, la marxa nòrdica i el bàdminton, i es mantenen les activitats paral·leles per arribar a totes les franges d’edat, com la sortida amb les GiRunneres, l’entrenament d’alta intensitat I (HIT), la masterclass de core, la sessió d’harmonia, la classe de pilates per a esportistes i la intervenció de dansa, que està oberta a tothom. El bàsquet enguany tindrà un paper més destacable, amb més espai, amb motiu de la Capitalitat del Bàsquet Femení a Girona 2018. 

1a Trobada de debat “Dona un pas per l’esport: trencant estereotips” 

El dia 9 de març després de la lectura de la declaració institucional del Govern del Dia Internacional de les Dones, que anirà a càrrec de Noemí Jordana, tindrà lloc la 1a trobada de debat “Dona un pas per l’esport: trencant estereotips”, amb la xerrada “L’esport de nena a dona. Trencant estereotips”, que se centrarà en les estratègies necessàries que s’han de crear per trencar estereotips envers la pràctica esportiva femenina. 

El debat estarà moderat per la coordinadora de la jornada, Olga Praderas, i comptarà amb la participació de la vicepresidenta de l’Spar Citylift Girona i exjugadora de bàsquet professional, Noemí Jordana; l’organitzadora de la Cursa de la Dona Laura Garcia, o la professora d’Educació Física i entrenadora de rugbi del GEiEG, Coral Vila, entre altres. 

També dins els actes emmarcats en l’esdeveniment es mantenen les jornades de debat sobre la importància de llibertat d’elecció dels esports dels nois i noies, a 53 instituts de Girona i comarques. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)