Notícies i comunicats

18/03/2019

L'Espai Marfà convoca la quarta edició del seu programa d'acompanyament d'artistes

Durant nou mesos, tres formacions musicals rebran un assessorament especialitzat per consolidar la seva trajectòria. Grups com Les Anxovetes, Big Black Rhino, Xebi SF o Biflats han passat pel projecte en els últims anys.

L’Espai Marfà de l’Ajuntament de Girona, en col•laboració amb la Casa de la Música del Gironès, obre per quart any la convocatòria per seleccionar tres grups musicals que formaran part d’un programa d’acompanyament artístic entre el setembre d’enguany i el mes de juny del 2020. El termini per presentar sol•licituds s’acaba el 12 d’abril.

S’hi poden presentar solistes i formacions musicals de qualsevol gènere o estil, vinculades a les comarques de Girona i que presentin projectes originals i/o de creació pròpia. El programa d’acompanyament inclou accions que s’adrecen tant a músics emergents com a músics professionals o en vies de professionalització.

El concepte d’aquest programa sorgeix d’una concepció 360º del desenvolupament d’una carrera musical. La proposta artística –la música- és fonamental però, per desenvolupar una trajectòria d’èxit, també és imprescindible incorporar un coneixement profund del sector i l’entorn professional. Aquesta capacitació és necessària tant per als artistes emergents com a per a músics professionals o en vies de professionalització que necessiten revisar esquemes per adaptar-se al funcionament d’un sector en contínua evolució.

Així doncs, els grups seleccionats per a la convocatòria 2019-2020 tindran accés a un complet programa que podrà incloure diferents accions, com ara suport a la producció i direcció musical i/o de directes; suport a la gravació i producció de fonogrames; cessió d’espais i de recursos; suport a distribució digital; suport a la gravació i producció audiovisual (directe o clip); suport en estratègia de desenvolupament artístic; suport en comunicació, gestió de la imatge i màrqueting, i suport en recerca de finançament, a més de poder participar als taller i cursos de formació del programa d’activitats musicals de l’Espai Marfà.

El programa es dissenya de forma personalitzada entre els grups participants i l’equip tècnic de l’Espai Marfà i de la Casa de la Música del Gironès i també compta amb l’assessorament de professionals de referència especialitzats en les matèries com la producció artística, la producció tècnica, la comunicació o les plataformes digitals.

També es posaran a disposició dels grups seleccionats el recursos tècnics i materials de l’Espai Marfà (bucs d’assaig i sala d’actes) i de la Casa de la Música del Gironès (Sala La Mirona), així com el personal necessari per dur a terme les accions.

Del del 2016 han passat pel programa nou grups musicals de l’escena gironina, amb noms com Big Black Rhino, Les Anxovetes, Clave de Sur, Biflats, David Mauricio, Carmen 113, Xebi SF o President Xai, entre d’altres.

Per a més informació sobre la convocatòria podeu consultar el següent enllaç i podeu veure el vídeo de presentació del projecte aquí. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)