Notícies i comunicats

16/04/2019

L'Ajuntament de Girona rep la donació del tapís "Girona", de l'artista i arquitecte Màrius Soler

L'obra, feta a mà amb fil de llana, mostra un conjunt d'imatges de la ciutat i s'ubicarà a la Sala Renart de l'edifici consistorial.

L’Ajuntament de Girona ha rebut la donació del tapís Girona, de l’artista i arquitecte Màrius Soler. L’obra s’ubicarà a la Sala Renart de l’edifici consistorial, escenari de nombroses reunions tècniques municipals i que s’obre al públic durant la Jornada de Portes Obertes que es fa en el marc de les Fires de Sant Narcís.

La peça, feta a mà amb fil de llana, mostra un conjunt d’imatges de la ciutat de Girona, entre les quals destaquen la Catedral, la basílica de Sant Feliu, Sant Pere de Galligants, el parc de la Devesa, les cases del riu Onyar, el pont de Pedra o el pont de les Peixateries Velles. Té una mida de 3 x 4 metres.

L’artista i arquitecte Màrius Soler va realitzar, entre altres, els plànols de l’Hotel Europa i de diversos edificis emblemàtics dels anys 60 a la ciutat. Soler va començar a elaborar la peça Girona” el 1981, dos anys abans de la seva mort, i no la va poder acabar.

Els fills de Màrius Soler, Màrius i Anna, van fer la donació de l’obra a l’Ajuntament el 2018 per homenatjar la figura del seu pare. El tapís ha estat registrat al catàleg del Museu d’Història de Girona com a objecte artístic propietat de la ciutat.

L’espai escollit per albergar l’obra, la Sala Renart, és un espai simbòlic per al món artístic dins de l’Ajuntament. El que és la sala de reunions del primer pis del consistori va passar a anomenar-se Sala Renart el 2013, en memòria i homenatge del pintor, restaurador i treballador municipal Ricard Renart. Fins llavors, l’espai s’anomenava col•loquialment "Capella Sixtina", amb motiu de les pintures que ocupen les parets i el sostre i que van ser restaurades per Renart, que era sotsencarregat del taller de pintura de les brigades municipals i que va morir l’11 de febrer d’aquell any.

 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)