Notícies i comunicats

31/08/2016

El desmuntatge de la xemeneia de la incineradora de Campdorà començarà a l'octubre i acabarà a finals d'any

Aquesta és una de les accions previstes a l'equipament amb l'objectiu de convertir la instal·lació en una planta de valorització energètica.

Font: Ajuntament de Girona

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el regidor d’Associacions, Participació i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Girona, Eduard Berloso, i el regidor del barri de Campdorà-Gavarres, Quim Rodríguez, han visitat aquest migdia la planta incineradora i la depuradora de Girona, ubicades al barri de Campdorà. 

Recentment s’han iniciat una sèrie d’actuacions a les instal·lacions de la incineradora amb l’objectiu de convertir l’equipament en una planta de valorització energètica. Una de les obres més destacades que es portaran a terme en els propers mesos en el marc d’aquestes actuacions serà el desmuntatge de la xemeneia de la incineradora, que es preveu que comenci a l’octubre i que acabi a finals d’any. Aquesta acció tindrà un cost de 67.891’09 euros (IVA no inclòs). 

“Aquesta obra a la xemeneia és una actuació molt demanada pels veïns de Campdorà a causa de l’impacte paisatgístic que té aquesta estructura. Ara no tenia gaire sentit mantenir-la perquè no s’utilitza”, ha explicat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, que ha afegit que “les accions que es durant a terme en el marc d’aquest projecte tenen com a finalitat adaptar la planta als estàndards actuals de modernitat”. En la mateixa línia, el regidor d’Associacions, Participació i Sostenibilitat, Eduard Berloso, ha subratllat que “Girona està fent passos importants en la millora de la gestió dels residus a la ciutat i, en aquesta gestió, actualment encara hi té un paper important la incineradora. Es tracta, però, d’un equipament vell que cal anar posant al dia amb actuacions com les que portarem a terme en els propers mesos”. 

Actualment, ja s’han instal·lat els dos nous analitzadors de gasos de la planta incineradora, que substitueixen l’únic que hi havia fins ara, i properament quedarà instal·lat també el nou crivell vibrant de l’equipament. La resta d’actuacions previstes, que inclouen la fabricació d’un nou rotor turbina o la instal·lació dels nous refractaris dels forns i la caldera, s’aniran executant per fases fins al desembre del 2017, moment en què està previst que finalitzi l’obra. El conjunt de les actuacions té un cost global estimat de 5.319.500 euros (IVA no inclòs).  

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)