Notícies i comunicats

09/09/2016

L'Ajuntament de Girona fomenta els bons hàbits de salut amb la campanya "12 plens, 12 recomanacions"

En cada sessió plenària municipal es lliurarà un fulletó amb suggeriments diversos tant als regidors i regidores com a les persones assistents.

L’Ajuntament de Girona començarà dilluns una campanya per fomentar els bons hàbits de salut entre la ciutadania. Inicialment la campanya consistirà lliurar un fulletó amb suggeriments diversos als regidors i regidores municipals i les persones que assisteixin a les sessions plenàries municipals i per això s’ha batejat com a “12 plens, 12 recomanacions”. Aquestes recomanacions s’incorporaran també a l’apartat de salut del web municipal. 

Les primeres recomanacions se centraran en la importància de l’activitat física i inclouran consells com utilitzar les escales, adoptar una postura ergonòmica per treballar o substituir les pauses laborals per pauses per caminar. El mes d’octubre les recomanacions se centraran en el consum d’alcohol; el novembre, en la grip; el desembre, en tenir una dieta sana; al gener, en la memòria; al febrer, en el benestar emocional; el març, en la hipertensió i la diabetis; a l’abril, en les relacions positives; al maig, en el tabac; al juny, en la prevenció respecte el sol; el juliol, en la higiene postural, i a l’agost, en la tornada a la feina. 

La regidora de Salut de l’Ajuntament, Eva Palau, ha subratllat que “amb accions com aquesta el que volem és anar sensibilitzant i conscienciant a la població dels petits canvis que es poden fer en el dia a dia per tenir una vida més saludable i adquirir uns hàbits millors”. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)