Notícies i comunicats

12/09/2016

L'Ajuntament de Girona homenatja de nou l'atleta Jan Frodeno entregant-li el primer trofeu DTE

Frodeno va batre el rècord mundial d'Ironman al Challenge de Roth (Alemanya) el passat 17 de juliol i aquest serà el tercer cop en un any que es fa un reconeixement a l'esportista alemany resident a Girona.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, acompanyada de la regidora d'Educació i Esports, Isabel Muradàs, van rebre divendres a la tarda l’esportista alemany Jan Frodeno en un acte que va tenir lloc a les 19.30h al Saló de Plens de l'Ajuntament. El motiu de la recepció va ser fer de nou un reconeixement al triatleta, que el passat 17 de juliol va batre el rècord mundial en distància Ironman al Challenge Roth, disputat a aquesta ciutat d’Alemanya, amb una marca de 7 hores 35 minuts i 39 segons. Per això se li va entregar el primer trofeu DTE Girona, un guardó amb què l’Ajuntament vol premiar els atletes i clubs que porten el nom de Girona arreu del món. 

Ha estat la tercera ocasió en què la ciutat homenatja Frodeno, resident a Girona, en l’últim any. El 29 de juliol del 2015 se li va fer un reconeixement, també al Saló de Plens, després de guanyar els Ironman de Barcelona i de Califòrnia, i tres mesos després, el 20 d’octubre, se li va fer una recepció oficial pel seu triomf al Campionat del Món d’Ironman disputat a Kona (Hawaii). 

Entre els èxits de Frodeno, a més dels guardons assenyalats, hi ha la medalla d’or als Jocs Olímpics de Pequín el 2008 o haver estat proclamat el millor triatleta de la història pel fet d’haver estat el primer d’aconseguir guanyar les tres curses anuals més importants: l'Europeu Ironman de Frankfurt, el Mundial Mig Ironman d'Àustria i el campionat de Kona. Frodeno resideix a Girona i hi entrena la major part dels mesos de l’any.

A l’acte d’homenatge de Frodeno, també hi va ser present el medallista olímpic australià Mark Horton, or en els 400 metres lliures dels Jocs Olímpics de Río de Janeiro. Els dos atletes van coincidir a Girona, on Horton va visitar el Centre de d'Alt Rendiment Esportiu Cenit per estudiar la possibilitat d’entrenar a la ciutat. Prèviament, la regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme, Glòria Plana, i la regidora d'Educació i Esports, Isabel Muradàs, van assistir a l’acte de recepció de Mark Horton que va teir lloc a les 17 h al Centre Cenit Girona, on se li farà entrega d’un premi a la seva trajectòria esportiva.

A part de Horton, en l’acte hi va assistir també altres esportistes d’èlit de les comarques gironines i representants del món de l’esport gironí.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)