Notícies i comunicats

13/09/2016

"Girona plató" ha rebut més de 15.000 visitants en tres mesos

Des de fa una setmana, l'exposició ha incorporat al pati de Casa Pastors les imatges de la sèrie "Joc de trons", cedides per la productora HBO, en gran format.

L'exposició “Girona plató” ja ha rebut més de 15.000 visites. Des de la inauguració de la mostra, el 18 de juny passat, fins a data d’avui, han passat per Casa Pastors milers de persones interessades a conèixer la quantitat i la diversitat de les filmacions fetes i produïdes a Girona. 

La mostra es podrà veure fins al 30 de setembre i, de manera especial, s’obrirà al públic durant les Fires de Sant Narcís, del 28 d’octubre al 6 de novembre. “Volem donar l’oportunitat als gironins i gironines, i a totes aquelles persones que ens visitin per la nostra festa major, de fer un recorregut cinematogràfic per la ciutat, deixant-se sorprendre pels guions, objectes i sons que es poden descobrir i redescobrir en aquesta ‘Girona plató’ que ha demostrat ser tot un encert”, ha ressaltat el tinent d’alcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas. 

Des de fa pocs dies, l’exposició ha incorporat una novetat: les imatges oficials de les escenes de la sèrie Joc de trons rodades a la ciutat. La productora HBO ha cedit a l’Ajuntament de Girona una sèrie de fotografies que ara es podran veure al pati de Casa Pastors en gran format. 

Els comissaris de l'exposició, Pep Prieto i Laura Merino, han recollit en la mostra més de 80 filmacions realitzades a Girona en un arc cronològic de prop de 100 anys (del 1912 al 2015). A la mostra s'hi poden veure des de l'espasa d'Arya Stark, protagonista de la sèrie Joc de trons, fins al tron d'Ermessenda, passant per la túnica de El monje, pel·lícula de Dominik Moll, o les disfresses d'ossos panda utilitzades en el rodatge de Murieron por encima de sus posibilidades, d'Isaki Lacuesta. També s'hi poden veure cartells de pel·lícules, fragments de films i anuncis publicitaris o guions de produccions gravades a Girona. 

“Girona plató” és un projecte de l'Ajuntament de Girona, que ha estat produït i gestionat pel Museu d'Història de Girona, el Museu del Cinema i la Girona Film Office. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)