Notícies i comunicats

15/09/2016

El lema "Mobilitat intel·ligent, economia potent" centra la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2016

En el marc del Dia Sense Cotxes, el 22 de setembre es tallaran diversos carrers de la ciutat perquè les escoles hi transportin les aules dins de l'activitat "Ens formem al carrer, transformem el carrer".

L’Ajuntament de Girona s’ha adherit de nou aquest any a la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2016, que se celebra a tot Catalunya del 16 al 22 de setembre sota el lema “Mobilitat intel·ligent, economia potent”. A Girona, s’han programat un seguit d’activitats que començaran demà i s’allargaran fins al dissabte 24 de setembre. 

Una de les propostes més destacades d’aquesta edició tindrà lloc el dijous 22, Dia Sense Cotxes. En col·laboració amb els col·legis de la ciutat, es tallaran diversos carrers a diferents barris gironins i les escoles traslladaran les aules i l’alumnat a aquests espais en el marc de la iniciativa batejada com “Ens formem al carrer, transformem el carrer”. “Un dels objectius de la mobilitat sostenible i segura és precisament conscienciar i sensibilitzar la ciutadania que el carrer és de tots i que cal una convivència amable perquè els nens i les nenes puguin compartir els espais al costat dels vianants, les bicicletes i els vehicles”, ha subratllat el tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Activitats, Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament de Girona, Joan Alcalà. 

Les caminades “Anem a... conèixer la pedra de Girona” i “Anem a... remuntat el riu Onyar” donaran el tret de sortida a les propostes organitzades a Girona aquest cap de setmana. Les inscripcions per participar-hi es poden fer fins demà divendres al telèfon 972 221 866 o a l’adreça electrònica caseta@ajgirona.cat 

Les operacions “Ring-ring” a la plaça de Catalunya i “aBusa del bus” a la plaça de Catalunya, les inspeccions tècniques de bicicletes al carrer d’Emili Grahit i al Centre Cívic de Santa Eugènia, la caminada per a gent gran i l’exposició de vehicles sostenibles, amb activitats diverses com ara “Quin soroll fem?”, el dia 24, de les 11 a les 20 h, a la plaça de la Independència, completaran la programació de la Setmana de la Mobilitat a Girona. 

Aquest any cal destacar també un nou concurs d’Instagram que es portarà a terme del 16 al 24 de setembre. Sota el nom de “Buskemon Go”, caldrà “caçar” missatges sobre la Setmana de la Mobilitat que es trobaran distribuïts en diferents busos de les línies de transport urbà de Girona (TMG). Per participar-hi, caldrà penjar la foto d’un d’aquests missatges amb l’etiqueta #mobilitatgi2016 al perfil d’Instagram de l’Ajuntament de Girona. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)