Notícies i comunicats

19/03/2019

L'empresa La Puntual de Girona, SL participa en el programa "Fem Ocupació per a Joves" oferint a un jove l'oportunitat d'aprendre un ofici

"Fem Ocupació per a Joves" és un programa per afavorir la inserció laboral de les persones joves de 18 a 29 anys, en situació d'atur.

“Fem Ocupació per a Joves” és un programa innovador que té com a finalitat la realització de projectes que desenvolupin actuacions ocupacionals per afavorir la inserció laboral de les persones joves de 18 a 29 anys, en situació d'atur, amb manca de qualificació especialitzada, i prioritàriament amb experiència professional. Aquest projecte arriba a la seva fi amb la inserció de 20 joves i 13 empreses que han participat d’aquesta edició durant el 2018 i fins al maig del 2019.

En Joan Pujades i l’Albert Pizarro són socis fundadors de l’empresa La Puntual de Girona, una de les empreses participants, i en David Gónzalez el jove contractat mitjançant el programa. En David va iniciar la relació laboral amb l’empresa el 15 de setembre de 2018, i va realitzar simultàniament al seu contracte, 90 hores de formació d’auxiliar de forn i brioxeria a la mateixa empresa. Han passat els sis mesos de vigència del seu contracte, i projecta una gran trajectòria per recórrer encara dins l’empresa. Tots tres valoren com a molt positiva l’experiència d’haver participat en un programa com aquest, on el que més destaquen és la dualitat que ofereix en quant a la formació professionalitzadora i experiència laboral.

Joan i Albert:

“ Formar joves aprenents en aquest ofici implica molt de temps i aquest tipus de programa ofereix l’oportunitat de facilitar aquest viatge...a més aquests joves que ofereix el programa ja tenen cert recorregut laboral fet que fa que tinguin més clar el seu objectiu laboral....”

“Aquesta experiència la recomanem a totes les empreses que necessitin contractar joves, sobretot aquelles que hagin de formar aprenents d’oficis”

David:

“ Participar en aquest programa m’ha ofert l’oportunitat d’aprendre molt més en aquest ofici, que tot i tenir certa experiència hi havia tasques que no havia fet mai, com ara la massa...”

“Recomano al 100% als joves que participin en programes que ofereixin formació junt a experiència laboral, doncs facilita la incorporació al lloc de treball”


_________________________
Aquests contractes estant subvencionats pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i pel Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social, d’acord amb el Programa Fem Ocupació per a Joves, regulat per l’Ordre EMO/256/2015, de 5 d’agost, modificada per l’Ordre TSF/212/2016, de 29 de juliol, per la Resolució TSF/2937/2017, de 14 de desembre, per la qual s'obre la convocatòria de l'any 2017 per a la concessió de subvencions destinades a la realització de les actuacions del Programa Fem Ocupació per a Joves i la Resolució TSF/2936/2017, d’1 de desembre per la qual s'obre la convocatòria anticipada per al 2018, per a la concessió de subvencions destinades a la realització de les actuacions del Programa "Fem Ocupació per a Joves. Les persones participants han de desenvolupar obligatòriament les actuacions de formació, orientació i contracte de treball.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)