Notícies i comunicats

28/03/2019

Aterra la 2a edició de L'Orgànica a Girona i ho fa de la mà de La Volta dins del marc del Dia Internacional de l'Art organitzat pel Bòlit

L'Orgànica és un mercat de roba de segona mà basat en l'intercanvi i la venda, adaptats a l'espai i al temps present.
Una nova manera responsable i ecofriendly de reciclar roba, de donar una segona vida a la roba que ja no ens posem i evitar, anar fins a Barcelona, per tal de trobar espais on es portin a terme activitats semblants.

La segona edició dels mercats de roba de segona mà gironins, rep el nom de L’Orgànica Primaveral i tindrà lloc el dia 13 d’abril d’11h a 18h al Secret del Bosc (zona enjardinada de la plaça de l'Assumpció, 20 de Sant Narcís).

L’Orgànica és l’aposta de Fiona Gallofré i Montse Capdevila, dues ments pensants que aposten per la creació d’una alternativa basada en el consum responsable i sostenible que es desmarca del mercat tèxtil actual, una proposta basada en la instauració de diversos mercats d’intercanvi i/o venda de roba de segona mà, adaptats al moment i a l’espai, amb un mateix objectiu però de tipologies variants.

El projecte de reciclatge de roba, va iniciar-se l’octubre del 2018 amb una proposta innovadora, basada en la venda de roba dels usuaris de forma no presencial i autogestionada. Observant la bona rebuda de l’iniciativa i amb el creixent interès dels gironins i gironines, que cada cop més, s’interessa per propostes de consum responsable i sostenible, L’Orgànica aposta per la realització d’un mercat de roba de segona mà amb 15 parades de roba gestionades pels propis usuaris interessats.

En aquesta segona edició es combina per una banda l'intercanvi i la compra venda de roba de segona mà, per promoure el consum responsable i sostenible i, per altra, les arts visuals amb la pintura mural en directe a càrrec de l’artista Mateu Targa i les arts musicals i performàtiques a càrrec de Verdub i Dr.Foll, les artistes multidisciplinars Bruna Ribas i Fiona Gallofré i el duet jove Moonatik’s. A més, L’Orgànica Primaveral oferirà servei de barra i dinar popular.

Contacte:

Si ets una entitat o institució tant pública com privada, local comercial o espai educatiu, cultural, artístic i/o social i t’interessa col·laborar amb L’Orgànica, pots contactar-nos mitjançant la següent compte de correu electrònic: organicagirona@gmail.com

Descobreix més sobre L’Orgànica i forma’n part a través de la pàgina oficial de Facebook: @OrganicaGirona i el perfil a Instagram: @Organica_Girona 

FONT: Equip de L’Orgànica

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)