Notícies i comunicats

01/04/2019

El llibre "Girona desapareguda" fa un recorregut fotogràfic per la transformació de la ciutat

El tinent d'alcaldia i regidor de Cultura, Benestar Social i Ciutadania de l'Ajuntament de Girona, Carles Ribas, presentarà la publicació aquesta tarda a la Sala Miquel Diumé del consistori.

Ajuntament de Girona. CRDI (autor desconegut)

El tinent d’alcaldia i regidor de Cultura, Benestar Social i Ciutadania de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas, presentarà aquesta tarda (19.30 h) el llibre Girona desapareguda, el volum dedicat a la ciutat de la col·lecció “Catalunya despareguda” de l’editorial Efadós. L’acte, que tindrà lloc a la Sala Miquel Diumé del consistori, comptarà també amb la participació dels autors de la publicació: el cap del Servei de Gestió Documental, Arxiu i Publicacions de l’Ajuntament, Joan Boadas, i el tècnic del Centre de Recerca i Difusió de la Imatge, David Iglésias.

El compendi d'imatges que es presenta en aquest publicació permet aprofundir en el coneixement de la ciutat en l'època de la fotografia, que en el cas de Girona s'inicia als seixanta del segle XIX però que adquireix especial rellevància més a final del segle. Les imatges reflecteixen, doncs, els canvis que experimenta la ciutat, posant el focus en aquells elements que han desaparegut o que s'han transformat de manera significativa.

El llibre es basa en les fotografies de l’Arxiu Municipal de Girona i, concretament, en el treball dels vint-i-set fotògrafs següents: Carles Batlle, Josep Buil, Salvador Crescenti, Valentí Fargnoli, Josep Maria Font, Antonio J. García, Josep Jou, Joan Llinàs, Joan Martí, Josep Martí, Sebastià Martí, Martín, Joan Masó, Martí Massafont, Amadeu Mauri, Miquel Morillo, Joan Pereferrer i Joan Barber (Foto Lux), Josep Maria Reitg, Francesc Riuró, J. Rotllan, Narcís Sans, Joan Subias, Josep Thomas, Amís Unal (i Fotografia Unal), Juli Vintró i J.V.

La col·lecció “Catalunya desapareguda” compta actualment amb 66 volums dedicats a diferents ciutats i pobles de Catalunya, com Lleida, Tarragona, Vic, Olesa de Montserrat, la Bisbal d’Empordà o Olot. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)