Notícies i comunicats

09/04/2019

Girona homenatja Valentí Fargnoli en el 75è aniversari de la seva mort

Aquesta tarda s'ha fet un acte per recordar-lo al cementiri municipal i des de diumenge es pot visitar l'exposició "Valentí Fargnoli. L'art en la fotografia" al Museu d'Història de Girona.

Girona commemora aquest any el 75è aniversari de la mort del fotògraf Valentí Fargnoli. Aquesta tarda s’ha fet un acte al cementiri vell de Girona per recordar-lo i s’ha instal•lat una placa a la seva sepultura per deixar testimoni de la seva obra. Avui fa justament 75 anys que es va enterrar Fargnoli. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha participat en l’homenatge al costat d’una de les nétes del fotògraf., Júlia Fargnoli, i dues besnétes.

A més, des de diumenge, el Museu d’Història de Girona acull l’exposició “Valentí Fargnoli. L’art en la fotografia”, una mostra que es podrà visitar fins el 4 de novembre, i que té com a objectiu posar en valor el treball i la participació en el projecte Repertori Iconogràfic del fotògraf nascut a Barcelona i que va viure i va treballar a Girona fins el 1944, any de la seva mort.

Aquest any s’ha previst la publicació de diversos llibres entorn de la figura de Fargnoli, entre els quals destaca Fotografia en temps de Noucentisme. Adolf Mas, Valentí Fargnoli, Jeroni Martorell i el Repertori Iconogràfic, escrit pel comissari de l’exposició i cap del Servei de Gestió Documental, Arxiu i Publicacions de l’Ajuntament de Girona, Joan Boadas. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)