Notícies i comunicats

16/04/2019

Informació i consells contra la Sarna

Degut als darrers episodis de sarna que han aparegut al municipi de Girona, us donem alguns consells per detectar-la i evitar-la.

Foto del Canal Salut.
Generalitat de Catalunya

El Servei de Vigilància Epidemiològica de Girona de l'Agència de Salut Pública de Catalunya està investigant un brot de sarna aparegut al municipi de Girona i Salt.

La sarna és una malaltia infecciosa produïda per un àcar que afecta la pell. Els símptomes de la malaltia poden aparèixer entre 2 i 6 setmanes després d’haver tingut contacte amb una persona malalta.

La sarna es contagia per contacte directe amb la pell d’una persona malalta, inclòs contacte sexual. El contacte ha de ser perllongat (una encaixada ràpida de mans o una abraçada no suposa una font de contagi habitual). També es pot transmetre a través de roba i roba de llit si ha estat contaminada immediatament abans. La transmissió és possible mentre hi hagi àcars o ous a la pell.

A continuació podeu consultar el document d'informació i consells per evitar la sarna que ha emès l'Agència de Salut Pública de Catalunya i més informació al canal salut de la Generalitat de Catalunya. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)