Notícies i comunicats

18/04/2019

Girona celebrarà les Festes de Primavera d'aquest any del 27 d'abril al 5 de maig

La penjada del Tarlà i la trobada de mulasses seran els dos actes principals de la programació d'enguany.

El Tarlà i les mulasses protagonitzaran les Festes de Primavera d’aquest 2019, que tindran lloc del 27 d’abril al 5 de maig. La tradicional penjada del Tarlà dissabte de la setmana vinent –dia 27 d’abril- donarà el tret de sortida a la programació d’enguany de les festes, que es tancarà amb la trobada de mulasses del diumenge 5 de maig. Enguany les Festes de Primavera s’han retardat uns dies amb motiu de coincidència amb el cap de setmana de Setmana Santa.

El dissabte 27 d’abril, prèviament a la penjada del Tarlà (12 h, carrer de l’Argenteria), es farà una cercavila amb els gegants i els capgrossos de Girona, a càrrec de la Fal•lera Gironina, que sortirà a les 11 h del jardí de la Infància. Part de la imatgeria festiva de la ciutat recorrerà els jardins, la plaça de Catalunya, la rambla de la Llibertat i el carrer de l’Argenteria per portar el Tarlà fins al seu destí.

Durant la jornada de dissabte tindran lloc dues activitats familiars més a la rambla de Llibertat. Per un costat, s’instal•laran uns cavallets ecològics, a càrrec de The Fabula Mobile, de les 10 a les 14 h i de les 17 a les 21 h. Per altre costat, de 17 a 19 h, es farà un taller de tarlanets, a càrrec de l’associació Baba Babarota, al punt de Trobada perquè els infants puguin endur-se a casa la rèplica en miniatura del Tarlà de l’Argenteria.

El diumenge 5 de maig, a partir de les 10 h, la rambla de la Llibertat serà l’escenari de la cinquena Trobada de Mulasses de Girona. Enguany hi participaran, a més de la Mula Baba i la Mula Petita de Girona, la Mulassa de Barcelona, la Mulassa de Mataró, la Mulassa de Mollet de Peralada, l’Haca Traca Almalafa, la Mulassa de Manacor i el Poulain de Montblanc.

En el marc de la trobada tindrà lloc una representació de titelles a càrrec de la Mula Baba (11 h) i una cercavila amb totes les mulasses participants, que aniran des de la rambla de la Llibertat fins a la plaça dels Jurats, on faran la ballada final (12 h).

A més, del 27 d’abril al 5 de maig la Mula Baba i la Mula Petita de Girona estaran exposades a l’entrada de l’edifici consistorial de l’Ajuntament de Girona, on també es podrà veure un mapa amb la ubicació i la reproducció fotogràfica de totes les mulasses dels Països Catalans. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)