Notícies i comunicats

03/04/2014

Es lliuren els diplomes i premis locals als joves de l'edició 2013 del programa YUZZ a Girona

L'acte es va celebrar l'1 d'abril al Parc Científic i Tecnològic de la UdG.

Font: Ajuntament de Girona

Aquest dimarts 1 d’abril ha tingut lloc al Parc Científic i Tecnològic de la UdG l'acte de cloenda de la passada edició del programa YUZZ, que ha comptat amb la presència de Marta Madrenas, regidora d'Ocupació i Empresa i 2a tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Girona, David Martí, representant de la Junta Directiva de l’AENTEG i Salvador Maneu, director general tècnic de la Fundació Príncep de Girona. Al mateix també han assistit els representants de la resta d'entitats locals que participen com a col·laboradors del programa Yuzz: Gerard Darnés, per part del Consell Comarcal del Gironès, Miquel Àngel Lleixà per la Cambra de Comerç, Pere Condom pel Parc Científic i Tecnològic de la UdG, Enric Urreta per CINC i Salvador Figueras per Secot.

Per part de l’Ajuntament de Girona, la regidora Marta Madrenas ha volgut subratllar la tasca que el programa fa com a ‘eina de foment i sensibilització de l’esperit emprenedor als joves amb talent i coneixement tecnològic’. Des de l’Ajuntament de Girona, aquesta aposta forma part de la voluntat que la ciutat esdevingui un referent de les tecnologies de la informació i la comunicació i del seu ús per a fer ciutats més intel·ligents que donin resposta a les necessitats de les persones d’una forma més eficient i sostenible’.

El programa està organitzat pel Centre Internacional Santander Emprendimiento (CISE) amb el recolzament del Banc de Santander i la seva Divisió Global Santander Universidades, i el recolzament dels col·laboradors locals susdits anteriorment. Yuzz posa a disposició dels participants un espai on es desenvoluparan activitats de formació i d'assessorament, més una àmplia xarxa d'experts integrada per professionals del món de l'empresa, docents i investigadors especialitzats en la innovació i l'emprenedoria. El guanyador de cada Yuzz, a més, pot participar en un viatge Silicon Valley.

Xavier Pascual va ser el representant gironí al viatge a Silicon Valley dels 33 guanyadors a nivell estatal. El seu projecte, XIPCER consisteix en un dispositiu que ha de demanar ajuda quan la persona que el porta no pot fer-ho per si mateixa. En cas que es detecti que la persona es troba davant d'una situació d'emergència, el dispositiu demana ajuda enviant les coordenades GPS del lloc on es troba l'accidentat. Abans de fer-ho, provoca estímuls a aquesta persona per evitar així falses alarmes. Els sectors de mercat als quals pot anar dirigit són múltiples: des d'un bomber, passant per tots els cossos de seguretat, fins a una persona gran o un nen.

Xavier Pascual té a la seva disposició durant un període de sis mesos una oficina de treball ubicada a l'edifici Narcís Monturiol del Parc Científic i Tecnològic de la UdG.
 

Nova convocatòria del programa YUZZ

Fins al 23 d'abril està oberta la convocatòria per l'edició 2014 del programa Yuzz a Girona. Es seleccionaran 20 joves d'entre 18 i 31 anys amb talent i idees de projectes amb base tecnològica, els quals rebran durant set mesos (de maig a novembre) en un espai al Parc Científic i Tecnològic de la UdG formació i assessorament a càrrec d'experts locals i estatals amb projecció internacional, incloent la tutoria personalitzada en l'elaboració del pla d'empresa del projecte amb el que s'entri al programa. La formació en creació i gestió d'empreses que s'ofereix està basada en casos pràctics d'emprenedors i orientada a l'adquisició d'habilitats i competències pròpies de l'emprenedor.

Mitjançant aquesta iniciativa, es pretén potenciar encara més el talent emprenedor dels joves de la zona, una qualitat fonamental per ser competitius en l'actual conjuntura econòmica. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)